Kamu Haberleri

Lisans mezunları dikkat! Zabıta memuru alımı yapılacak!

Şahinbey Belediye Başkanlığı farklı bölümlerden mezun olan vatandaşlar arasından zabıta memuru alımı gerçekleştirecek. Belediye tarafından verilen ilanda başvuruda bulunmak isteyen adayların KPSS 70 puana sahip olması gerektiği belirtildi. Peki, belediye alım başvurularını ne zaman kabul edecek? Cevabı haberimizde…

Şahinbey Belediye Başkanlığı boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alımı yapacak. Belediye tarafından verilen ilanda kadrolara belirtilen bölümlerinden lisans mezunu ve B sınıfı ehliyete sahip olanlar başvuruda bulunabilecek. Belediye toplamda 40 kişinin istihdamını sağlayacağı zabıta kadrosuna başvuruda bulunmak isteyenler KPSS 70 puan şartını da sağlaması gerekiyor. İlanda belirtilen başvuru şartlarını taşıyanlar, 31 Ağustos 2020 ile 4 Eylül 2020 tarihleri arasında başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

a) İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibari ile öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak Lisans 2018-KPSSP3 türünde Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanın karşısında belirtilen puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak.

b) Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

c) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesinde yer alan özel şartlara göre zabıta memuru kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg.dan fazla fark olmamak. Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacaktır. d) 01/01/2020 tarihi itibariyle Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak. (01/01/1990 tarihi ve daha sonra doğanlar) e) 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,

BAŞVURU ESNASINDA ADAYLARDAN İSTENİLEN BELGELER

Başvuru sırasında;

1. Başvuru Formu Belediyemizin internet sayfasından (http://www.şahinbey.bel.tr) temin edeceklerdir.

2. Nüfus cüzdanı veya kimlik kartının aslı veya kurumumuzca onaylanmak üzere fotokopisi

3. Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı örneği, e-Devlet’ten alınan kare kodlu ve barkod numaralı olan Lisans veya öğrenci belgesi (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir)

4. Yabancı Okul Mezunları için Denklik Belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

5. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM web sitesinden alınan doğrulama kodlu bilgisayar çıktısı

6. Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair beyanı

7. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı (kronik vb. rahatsızlığı bulunmamak.

8. Sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı örneği (Aslı ibraz edilmek kaydıyla suretleri belediyemizce tasdik edilebilir),

9. 3 fotoğraf (1 adedi forma yapıştırılacak)

BAŞVURU YERİ, TARİHİ, ŞEKLİ VE SÜRESİ

Adaylar, sözlü sınava katılabilmek için;

1-Yukarıda sayılan başvuru belgelerini 31/08/2020’den 04/09/2020 günü mesai bitimine kadar (mesai günlerinde saat 08:30-17:00 arasında) Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi Akkent Mahallesi 400 Nolu Cadde No.44/1 Şahinbey/Gaziantep adresine teslim etmeleri gerekmektedir.

2- Başvurular şahsen yapılacaktır. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3- Eksik bilgi ve belgelerle ya da nitelikleri uygun olmadığı halde yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ, BAŞVURUSU KABUL EDİLENLERİN İLANI

a) T.C. Kimlik numarası ile ÖSYM kayıtlarının uyumunu kontrol etmek suretiyle adaylar KPSS puanlarına göre sıralanarak, en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere atama yapılacak her bir unvan için boş kadro sayısının beş katı oranında aday sözlü ve uygulamalı sınava çağrılacaktır.

b) Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

c) Sınava girmeye hak kazanan adaylar ve KPSS puanları ile sınav yeri ve zamanı başvuruların değerlendirilmesine müteakip Belediyemizin www.şahinbey.bel.tr resmi internet sayfasından ilan edilecektir. Adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir.

d) Bu belge sınava girişte ibraz edilecektir.

e) Sınava katılma hakkı elde edemeyen adaylara herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

f) Sınav Komisyonu; sınav sonunda personel alımı için ilana çıktığı kadrolardan, başarı puanlarını düşük bulduğu veya yeterli bulmadığı takdirde sınav duyurusunda ilan edilenlerin bir kısmını ya da hiçbirini alıp almama hakkına sahiptir.

İLAN TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ.

İlgili Makaleler