Kamu Haberleri

PTT KPSS’siz 55 Bin Personel Alımı ve 2019 Yılı Açık Kadrolar ile İlan Tarihi

PTT tarafından gerçekleştirilmesi planlanan  personel alımları binlerce aday tarafından yakından  takip ediliyor. Adayların büyük merakla bekledikleri PTT 5 bin personel alım ilanı ve PTT’nin 55 bin personel alımlarına dair planlama detaylarını sizlere aktarıyoruz. 

PTT 55 BİN PERSONEL ALIM PLANLAMASI

PTT tarafından geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalarda kurumun 2023 planlamaları kamuoyu ile paylaşılmıştı. PTT tarafından yapılan açıklamalarda kurumun önümüzdeki yıllarda 55 bin personel alımı yaparak kadrosunu güçlendirmeyi amaçladığı ifade edilmişti.

Kurum taraından yapılan personel alım açıklamasında ayrıca PTT’nin her bölgede belirli aralıklarda şubelerinin olmasının hedeflendiği ve alımlarında bu doğrultuda olacağı ilan edilmişti. 

2019 YILI 5 BİN PERSONEL ALIMI PLANLAMASI

PTT tarafından 2019-2023 yılları arasında yapılacak personel alımlarının ilki 2018 yılında yapılmış ve 5 bin personel ilanı yayımlanmıştı. 2019 yılı itibariyle tamamlanan adayların atamaları yapıldı. 

Bu çerçevede;

2019 yılı içinde personel alımı yapacak kurumun yine 5 bin personel alımı yapması bekleniyor. KPSS şartsız yapılan PTT personel alımları için adaylar çeşitli kadrolarda başvurularını yapabilecekler. Yazılı sınav uygulaması ve sözlü sınav esasına göre yapılacak alımlarda ise aşağıda sizlerle paylaştığımız kadrolarda personel alımları olması bekleniyor.

PTT KPSS ŞARTSIZ PERSONEL ALIMI KADROLARI

PTT tarafından gerçekleştirilecek olan 5 bin personel alım ilanı için resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu konuda bazı tahminlerde bulunmak mümkün. Zira kurumun belirli pozisyonlar için personel alması kuvvetle muhtemel. 

Muhtemel Açık Kadrolar

PTT Personel Alımı Açık Kadrolar 1. Grup; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk), PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık), PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)

PTT Personel Alımı Açık Kadrolar 2. Grup; Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı), Postacı 

PTT Personel Alımı Açık Kadrolar 3. Grup; Elektrik-Elektronik Mühendisi, Bilgisayar Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Bilgisayar Teknikeri, Matbaacılık Teknikeri, Harita Teknikeri, Teknik Ressam, Metal İşleri Teknikeri.

PTT PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYIMLANIR?

PTT personel alım ilanının ne zaman yayımlanacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Kurumun dahga önceki yıllarda yapmış olduğu açıklamalar ışığında bu konuya dair bazı açıklamalarda bulunmak mümkün. 

PTT 2018 yılı personel alımlarını Mayıs – Haziran döneminde gerçekleştirdi. 2019 yılı personel alım ilanınında bu tarihte yapılması bekleniyor. 

Öyle ki kurumun personel alımının nihayete erme süreci uzun olduğundan ilan yılın ilk yarısında ilan ediliyor.  PTT personel alımlarında süreç başvuruların alınması, başvuruların açıklanması, evrak teslimi, yazılı sınav, yazılı sınavın açıklaması, sözlü sınav, sözlü sınavın tamamlanması ve açıklanması ile sona eriyor. 

PTT PERSONEL ALIMLARINDA KPSS ŞARTI YOK

PTT personel alımları için kendisi yazılı sınav uygulaması gerçekleştirdiğinden KPSS puan şartı talep etmiyor. 2019 yılında da yazılı sınav esasına göre yapılacak alımlara KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapabilecek.

Kamuilanlari.com (ÖZEL Haber) – AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN ALINTILANAMAZ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir