Ekonomi

Bakan Pakdemirli açıkladı: Bu sene yüzde 15 artış var!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklama ile mısır üreticilerini sevindirecek haberi verdi. Bakan Pakdemirli tarafından yapılan açıklamada, mısır alım fiyatlarının bu sene yüzde 15 artırarak 1325 liraya çıkarıldığı bildirildi.

2020 yılı içerisinde tarım ve hayvancılık ile geçinen vatandaşları sevindirecek çeşitli açıklamalar yapılmaya devam ediliyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son olarak mısır üreticilerini sevindirecek haberi verdi. TMO olarak Buğday, Arpa, Nohut, Mercimek, Fındıkta olduğu gibi Mısırda da hasat öncesi alım fiyatlarını belirlediklerini açıklayan Bakan Pakdemirli, geçen yıl 1150 lira olan mısır alım fiyatının, bu sene yüzde 15 artırarak 1325 liraya yükseltildiğini duyurdu.

300 bin üretici sevinecek

Bakan Pakdemirli tarafından mısır fiyatlarına ilişkin olarak yapılan açıklamada, “Akdeniz, Güneydoğu, İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde önemli bir tarımsal ürün olan, yaklaşık 300 bin üretici tarafından üretilen ve bugünlerde hasadı başlayacak olan mısır alım fiyatlarını buradan açıklıyorum. Geçen yıl bin 150 TL olan fiyatı bu sene yüzde 15 arttırarak bin 325 TL olarak belirledik. Bütün üreticilerimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler