Ekonomi

Hazine Bakanlığı’ndan Taşeron İşçi Maaş Ödeme Zamanına Dair Değerlendirme

Seçimden önce ve sonraki süreçte oldukça sık bir şekilde basın yer alan taşeron işçi maaşlarına
dair konulara Hazine ve Maliye Bakanlığı’ da dahil oldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı çalıştıkları kamu kurumlarında kadroya alınan taşeron işçilerin maaşlarına zam ve aylık ücretlerinin ödenme zamanına dair görüş yazısı yayımladı. 

MALİYE BAKANLIĞI’NDAN GÖRÜŞ YAZISI

Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İş Sendikası), Hazine ve Maliye Bakanlığı’na taşeron işçilerin maaşlarının ne zaman ödenmesi gerektiğine dair bir soru sordu. Bakanlık kendisine yöneltilen bu soru hakkında bir görüş yazısı yayımladı. 

TEZ-KOOP-İş Sendikası tarafından Maliye Bakanlığı’na yöneltilen soruda, kamuda çalışan taşeron işçilerin maaşlarının farklı tarihlerde ödenmesine dikkat çekildi. Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (TEZ-KOOP-İş Sendikası) bu konuya dair yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

”Bazı kamu işyerlerinde ilgili mevzuat hükümlerine aykırı şekilde ödeme tarihlerinin değiştirildiği tespit edilmiş olup uygulamaya açıklık getirilmesi açısından bakanlığınızın görüşünüze ihtiyaç duyulmuştur. ”

MALİYE BAKANLIĞI’NIN DEĞERLENDİRMESİ

 TEZ-KOOP-İş Sendikası tarafından iletilen bu soruya Maliye Bakanlığı ise Devlet Memurları Kanunu Tebliği ve ilgili mevzuat hükümlerine atıfta bulunarak işçilerin aylık ödemelerinin her ayın 14’ün de yapılması gerektiğini bildirdi. Devlet Memurları Kanunu Tebliği ve ilgili mevzuat hükümlerine atıfta bulunarak işçilerin aylık ödemelerinin her ayın 14’ün de yapılması gerektiğini bildirdi.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir