Ekonomi

Devlet O Kişilere Geri Ödemesiz 30 Bin Lira Ödeme Yapıyor

Son zamanlarda kamu kruum ve kuruluşları aracılığı ile bazı vatandaşlara hibe destekleri veriliyor. Gerekli şartları sağlayan vatandaşlara 30 bin liraya kadar hibe desteği veriliyor.

Son zamanlarda birbirinden farklı kurum ve kuruluşlar tarafından hibe destek ödemeleri yapılması ile birlikte pek çok kişi bu fırsatları değerlendiriyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar dahilinde ihtiyaç sahibi olan bireyler için her geçen gün yapılan destek ödemeleri artış göstermeye devam ediyor.

30 BİN LİRAYA KADAR DESTEK

Devlet tarafından pek çok vatandaşımız için çok önemli destekler sağlanıyor. Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi olan bireyler için 30 bin TL’ye varan destek ödemeleri yapılıyor. Prefabrik villa ve ev modelleri son zamanların en çok araştırılan konuları arasında bulunmasıyla beraber hibe destek ödemeleri prefabrik evler için geçerliliğini korumaya başlamış bulunmaktadır.

Prefabrik ev yapımı için destek almak isteyen bireyler için en önemli koşul 18 yaşının tamamlanmış olması gerekmektedir. Ayrıca “Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma” şartı da aranmaktadır.

ARANAN ŞARTLAR

Söz konusu yardım tutarı sadece alt gelir grubu muhtaç aileleri kapsayacak. Bunun yanı sıra barınma yardımı olarak ödediği bu tutardan yararlanmak isteyen kişilerde bazı şartlar aranmaktadır. İşte o şartlar:

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evde ikamet etmek,

Muhtaç durumda olmak,

Hane halkı aylık gelir toplamının hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması yani 701,32 lira rakamını aşmaması,

Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tanesine sahip olmak,

Onarımı yapılacak ya da üzerine prefabrik ev kurulacak olan arsanın tam hisseli tapusuna sahip olmak.

İlgili Makaleler