Gündem

Çok Önemli Karar Verildi ! O Uygulama Kaldırılıyor

Microsoft'un platformu Teams'in büyümesiyle birlikte çok önemli karar verildi. Teams pandemi döneminde yoğun ilgi gördü ve bundan dolayı Skype Kurumsal uygulamasının da fişi çekiliyor.

Microsoft tarafından salgını sürecinde video konferans uygulamalarına olan talebin artış göstermesiyle birlikte Teams’e daha çok yatırım yapıldı. Bugün ise bunun karşılığı alınmaya başlandı. Teams’in milyonlarca kullanıcısı bulunuyor ve özellikle işletmelerde iletişimi sağlıyor. Ancak diğer yandan Skype Kurumsal uygulamasının da yolun sonuna geldiği ortaya çıktı.

TEAMS PLATFORMUNA GEÇİŞ

Skype for Business (Skype Kurumsal) bu yılın sonlarına doğru emekliye ayrılacak. Bu kapsamda Microsoft, Skype Kurumsal abonesi olan kullanıcıların sorunsuz bir şekilde Teams platformuna geçiş yapmasını istiyor.

Şirket tarafından henüz bir geçiş planı duyurulmadı. Şirket takvimler 31 Temmuz 2021’i gösterdiğinde Skype Kurumsal’daki tüm aboneleri Teams’e geçirmeyi planlıyor.

Diğer yandan yazılım devi, Teams’e geçiş yapmayı düşünen kullanıcıları için Tech Community blogu üzerinden geçişi kolaylaştıracak araçlar paylaşmayı da ihmal etmedi.

İlgili Makaleler