Gündem

Bayramdan sonra kısıtlamalar geri mi geliyor? İşte son açıklama!

Türkiye’de corona virüsü salgını ile mücadele devam ediyor. 1 Temmuz corona virüsü tablosuna göre 996 kişinin daha corona virüsü testi pozitif çıktı. Bu nedenle vatandaşlar tarafından bayramdan sonra sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısıtlamalar hakkında açıklamada bulundu.

Çin Wuhan kentinde bir hayvan pazarından dünyaya yayıldığı iddia edilen corona virüsü ile Türkiye’nin savaşı devam ediyor. Bu kapsamda Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması uygulanırken, Kurban Bayramı’nda kısıtlama uygulanmadı. Vaka tablosunda ise 900’ün altına inilemiyor. Bu sebeple vatandaşlar bayramdan sonra kısıtlamaların uygulanıp uygulanmayacağı merak ediliyor.

Bölgesel olarak kısıtlamalar gelebilir

Bakan Koca, Candaş Tolga Işık’a kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamalarda, “Bu rahatlık devam ederse tablonun olumsuz yönde gitmesi kaçınılmaz. Biz yeniden ciddi kısıtlamalar getirmeden vatandaşlarımız rehavetten kurtulsun. Aksi halde bölgesel olarak gerekli kararları yeniden almak zorunda kalırız. Üzülerek söylüyorum normalleşmeyle birlikte tedbirler devre dışı kaldı, temas arttı. İnsanlarda açık havada hastalık daha az bulaşacağına dair yanlış bir algı var. Bu virüsten korunmanın tek yolu önce mesafe ardından da maske.” İfadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler