Gündem

Corona Virüsü Vaka Sayıları Hızla Artıyor ! O Ülkede Eylül Ortasına Kadar Sokağa Çıkma Yasağı

Corona virüsü vaka sayısı 18 milyonu geçti. Meksika, Avustralya ve Belçika'da vaka ve ölüm sayılarında büyük artış yaşandı. Vaka sayılarının artmasına ilişkin Avustralya'nın Victoria eyaletinde Eylül ayının ortasına kadar sokağa çıkma yasağı kararı alındı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan çok kısa bir süre içerisinde küresel bir pandemi halini alan ve milyonlarca insanı etkileyen corona virüsü salgını vaka sayıları son zamanlarda hızla artmaya başladı. Resmi verilere göre dünya çapında corona virüsü vaka sayısı 18 milyonu geçti. Ayrıca virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı da 668 bin seviyesini geçti. Ayrıca corona virüsü hastalığına yakalanıp hastalığı yenerek sağlığına kavuşan kişilerin sayısı da 11,3 milyon oldu.

ÜLKEMİZDE SON DURUM

Corona virüsü ile ilgili güncel verileri dün akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kamuoyu ile paylaştı. Koca, son 24 saat içerisinde 40 bin 274 test yapıldığını ve toplam test sayısının da 4.885.916’a ulaştığını duyurdu.

Bunun yanı sıra ülkemizde son 24 saat içerisinde 987 vaka tespit edilirken güncel vaka sayısı 232.856’ya çıktı. Ayrıca son 24 saatte corona virüsü nedeniyle 18 canımız aramızdan ayrıldı.

Corona virüsü salgınının en çok etkilediği Kuzey Amerika ülkelerinden biri haline gelen Meksika’da da artış devam ederken 400 binden fazla vakanın görüldüğü Meksika’da son 24 saat içerisinde 9.556 insanda corona virüsü tespit edildi. Salgının başladığı günden beri ilk kez ülkedeki günlük vaka sayısı 9 bini geçerken, önceki gün kırılan 8.458 vaka rekoru da kırılmış oldu.

AVRUPA’DA PANİK

Dünya genelinde diğer ülkelere oranla normalleşme sürecine çok daha hızlı bir şekilde adapte olan Avrupa ülkelerinde ise vaka sayısının tekrar artışa geçmesi panik yarattı.

Avrupa’nın siyasi ve diplomatik kalbi olarak anılan Belçika’da corona virüsü vaka sayısının bir hafta içerisinde ikiye katlandığı açıklandı. Temmuz ayının son haftasında ortalama 448 insanda corona virüsü tespit edildiği duyuruldu.

EYLÜL ORTASINA KADAR SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Corona virüsü salgınının başladığı günlerde sert ve sıkı önlemler alarak hastalığın yayılma hızını yavaşlatmayı başaran Avustralya tarafından çok önemli bir karar daha alındı. Bu doğrultuda özellikle Victoria eyaletinde vaka sayısının son haftalarda hızla yükselmesiyle birlikte yerel yönetim OHAL ilan etti.

Victoria Eyaleti’nin Valisi Daniel Andrews, yeni yasaklar getirildiğini belirterek Eylül ayının ortasına kadar yani yaklaşık 6 hafta boyunca sokağa çıkma yasağı getirildiğini vurguladı.

İlgili Makaleler