Ekonomi

65 yaş ve üzerine 711 TL para yardımı yapılıyor!

Türkiye’de herhangi bir geliri olmayan vatandaşlara yardımlar yapılıyor. Bu kapsamda 65 yaşını doldurmuş ve güvencesi olmayan vatandaşlara maaş bağlanıyor. Maaş bağlanan vatandaşala ödemeler 672 TL olarak yapılıyor. Ancak Temmuz ayında ise yapılan zamla birlikte 65 aylığı 711.5 lira yükseldi.

Türkiye’de 65 yaşını doldurmuş ve hiçbir güvencesi olmayan kişilere yaşlılık aylığı ödemesi yapılıyor. 2022 Sayılı Kanuna göre çalışmayan, aylık almayan, geliri olmayan ve 65 yaşını dolduran vatandaşlara bağlanan yaşlılık maaşına her sene zam yapılıyor. Enflasyon farkına göre güncellenen yaşlılık aylığı Temmuz ayı ile beraber 711 TL’ye yükseldi. Yaşlılık aylığı alanlar evlerine en yakın Ziraat Bankası şubesin yoksa maaşlar PTT şubelerinden aylıklarını çekebiliyorlar.

65 yaş aylığını alma şartları nelerdir?

65 yaşın doldurulması,

Türk vatandaşı olması,

Hiçbir sosyal güvencesinin bulunmaması,

Nafaka almıyor olması,

Hiçbir geliri olmaması,

Sağlık sigortasının olmaması,

Sosyal Hizmetler kanununa göre harçlık almıyor olması,

Hane halkının ortalama geliri, asgari ücretin net tutarının (2019 yılı için 673,63-TL) üçte birinde fazla olmamasıdır.

Yaşlılık aylığına başvuru nasıl yapılır?

Gerekli şartları sağlayan vatandaşların, il veya ilçelerde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına T.C. kimlik kartları ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. Burada verilen başvuru formunu eksiksiz şekilde dolduran vatandaşların görevlilere bu formu ilettikten sonra başvuru işlemleri tamamlanmış oluyor.

İlgili Makaleler