Ekonomi

Döviz ve altın rekora koşunca, Merkez Bankası açıklama yaptı!

Türkiye’de altın ve döviz fiyatlarındaki rekor yükselişler, Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Merkez Bankası, “Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır." İfadelerini kullandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsü Türkiye ekonomisi üzerinde de etkilerini hissettiriyor. Altın ve döviz fiyatlarında meydana gelen yükselişler sonrası Merkez Bankası’da harekete geçti. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Merkez Bankası, piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması için elindeki tüm araçları kullanacağını duyurdu.

Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur. Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibariyle iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır.

İlgili Makaleler