Ekonomi

Devlet bu kişilere bin 544 lira maaş bağlıyor! İşte başvuru detayları

Türkiye’de hasta ve yaşlı vatandaşların mağduriyetini önlemek için devlet tarafından çeşitli destek yardımı yapılıyor. Bu kapsamda başkasının bakımına muhtaç olan kişilere bin 544 lira maaş ödemesi yapılıyor. Peki, evde bakım maaşından faydalanmak için başvuru şartları nelerdir?

Corona virüsü salgını nedeniyle 1000 TL pandemi yardımı yapan devlet, normal zamanlarda da vatandaşlara ekonomik destek sağlıyor. Özellikle yaşlı ve hasta kişilerin mağduriyetini önlemek için devlet tarafından maaş bağlanıyor. Bakıma muhtaç kişiler belirli şartları sağladıkları takdirde bin 544 lira maaş ödemesi almaya hak kazanıyorlar.

Evde bakım maaşı almanın şartları nelerdir?

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşlar şartları ve nasıl başvuru yapacaklarını merak ediyorlar. Bakım maaşından faydalanmak isteyenlerin en az yüzde 50 oranında olmak üzere; ‘bakıma muhtaç’ ibareli rapor alması gerekiyor.

Haneye giren tüm gelir toplanarak evde yaşayan kişi sayısına bölünüyor. Yapılan işlem sonucunda kişi başı gelirin, net asgari ücretin (AGİ hariç) üçte birinden az olması gerekiyor.

Bakım maaşından faydalanacak olan kişinin bakacağı kişinin akrabası yada yasal varisi olması gerekiyor.

Başvuru şartlarını taşıyanlar başvuruları halinde bin 544 lira maaş ödemesi almaya hak kazanıyorlar.

Başvurular nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı almak isteyenlerin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne veya ilçelerdeki ilçe müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekiyor. Yetkililer tarafından yapılan inceleme olumlu sonuçlanırsa kişiye maaş bağlanıyor. Evde maaş ödemeleri yılda 2 kez zamlanıyor.

İlgili Makaleler