Gündem

Konya’da doğal gaz patlaması! Belediye Başkanı açıklama yaptı

Konya Selçuklu’da bulunan bir iş yerinde doğal gaz patlaması meydana geldi. Patlama hakkında Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş açıklama yaptı. Kavuş tarafından yapılan açıklamada, çevredeki iş yerlerinde de hasar meydana geldiği bildirildi.

Konya Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Makami Sokak’ta doğal gaz patlaması meydana geldi. Bir iş yerinde meydana gelen patlama için olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerinden elde edilen bilgilere göre patlama nedeniyle ölen yada yaralanan henüz tespit edilmedi. Ancak çok sayıda iş yeri patlamadan dolayı hasar gördü.

Yangın tehlikesi yok

Konu hakkında basına açıklamalara bulunan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Şu anda ölü veya yaralı gözükmüyor. İnşallah olmaz. Binanın içi boşaltılıyor. Halen ne olduğu tam anlaşılamadı ama doğal gaz kaynaklı bir sıkışma ve patlama olduğu düşünülüyor. Yüksek basınçlı, tozu dumana katan bir patlama oldu. Ateşli veya alevli bir patlama değil. Yangın tehlikesi şu anda görülmüyor. Gerekli tedbirler alındı.Binanın üst katlarında bir hasar görünmüyor ancak yandaki ve çevredeki iş yerlerinin camları patladı.” İfadelerini kullandı.

Olay sonrası fenalaşan iki vatandaşa sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

İlgili Makaleler