Sağlık

Bakanı Koca herkese seslendi: Takipçilerinizle paylaşın!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden hijyen, maske, sosyal mesafe uyarıları yapmaya devam ediyor. Bakan Koca, yaptığı bir paylaşım ile herkese seslenerek, "Salgına karşı maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatan bir mesaj hazırlayıp, takipçilerinizle paylaşın." ifadelerini kullandı.

Türkiye’de artan corona virüsü vakaları ve salgının henüz bitmemesi nedeniyle Bakan Koca’nın maske, sosyal mesafe ve hijyen uyarıları devam ediyor.

Bakan Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ile herkese seslendi.

Siz de bir tedbir mesajı verin

Bakan Koca tarafından yapılan paylaşımda, “Bugün profilinizden siz de bir tedbir mesajı verin. Salgına karşı maske, mesafe, temizlik kurallarını hatırlatan bir mesaj hazırlayıp, takipçilerinizle paylaşın. Bilip de uymayanlar için elden geldiğince etkili olsun.” İfadeleri kullanıldı.

 

Covid-19 zor bir hastalıktır

Bakan Koca, daha sonra paylaştığı açıklamasında ise “COVİD-19, viral enfeksiyondur. AKCİĞERLERDE, zatürre dediğimiz şiddetli iltihaplanma olur. İltihaplanma kana yeteri kadar oksijen taşınmasını ve karbondioksitin atılmasını önler. Bu sebeple NEFES ALMAK çok güçleşir. Covid-19 zor bir hastalıktır. Riske karşı tedbir alın” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler