Ekonomi

Emekliye üç maaş avans ödemesi! SGK ‘ya başvuru ile 4 bin 500 TL alınabilecek

Bu sene Temmuz ayında zamlı maaşlarını ve bayram ikramiyelerini alan emekliler için gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emekliler 3 maaş faizsiz nakit desteği talep ediyorlar. Talepleri karşılanırsa emekliler SGK’ya başvuruları ile en az 4 bin 500 TL alabilecekler.

Corona virüsü salgını nedeniyle hükümet vatandaşlara çeşitli destekler sağladı. Bu kapsamda vatandaşlara pandemi destek ödemesi, kısa çalışma ödeneği, en düşük emekli maaşının bin 500’e yükseltilmesi gibi uygulamalar ile destek verildi. Temmuz’da bayram ikramiyelerini ve zamlı maaşlarını alan emekliler şimdi de 3 avans ödemesi için bekliyorlar.

Maaş arttıkça ödeme miktarı da artacak

Türkiye’de emekli maaşının bağlanmasını bekleyenlere 3 asgari ücret tutarında avans veriliyor. Emekliler tarafından ise bu uygulamanın benzeri bir ödemenin yapılmasını bekliyorlar. Söz konusu talebe göre; en düşük maaşı alan emekli 3 ödeme ile birlikte 4 bin 500 TL kazanç sağlamış olacak.

Maaş arttıkça emekliye yapılan ödeme miktarı da artacak. Talep karşılanırsa, SGK’ya yazılı başvuru yapan emekliler en az 4 bin 500 TL tutarındaki ödemeyi alabilecekler. Emeklinin aldığı ödeme emeklinin maaşından 12, 24 ya da 36 taksitle kesilecek. Yaptığı başvuru ile 4 bin 500 lira ödeme alan emekli aylık olarak 125 TL geri ödeme yapacak.

İlgili Makaleler