Kamu Haberleri

2019 Yılı Bekçi Alımlarında KPSS Şartı Olacak İddiası

Binlerce aday 2019 yılında yayımlanacak olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanlarını bekliyorlar. Bu konuda yerel seçimlerden önce ilanın yayımlanmasını bekleyen adayların merak ettiği konuların başında da Bekçi alımlarında çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. 

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alım ilanları için son günlerde bazı haber sitelerinde KPSS şartı olacağına dair iddialar yer aldı. Bu iddialar adaylar tarafından çok merak edilip aranmaya başlandı. Kamuilanlari.com olarak bizlerde söz konusu bu iddiaları değerlendiriyoruz. 

BEKÇİ ALIMLARINDA KPSS ŞARTI İDDİASI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Polis Akademisi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımları için KPSS şartı gündeme geldi.

Söz konusu iddialara göre bazı AK Partili milletvekilleri, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında KPSS şartı olmasını talep ettiler. Bu talebin üzerine ise Bakan Soylu’nun “çalışmalar devam ediyor, KPSS şartı gerekiyorsa koyarız, gerekmiyorsa koymayız” dediği iddia edildi. 

Bu iddialar ise KPSS’ye girmemiş olan adayların bu durum karşısında meraklanmalarına neden oldu. Bu konuda 2019 yılı alım ilanlarını bekleyen adaylardan birçoğunun KPSS şartı gelmesi durumunda başvuru yapamama ihtimali olacak. 

PEKİ KPSS ŞARTI GELİR Mİ?

2019 yılı Çarşı ve Mahalle Bekçi alım ilanları için ortaya atılan bu iddia için düzenleme yapılması gerekiyor. Öyle ki Bekçi alımları için yürürlükte olan düzenleme en az ilkokul mezunu olma şartı arıyor. Ancak ilanı yayımlayan kaymakamlıklara eğitim şartını lise olarak değiştirme şansı sunuluyor. İlkokul mezunlarının KPSS’ye giremeyeceği göz önünde bulundurulursa bunun için Bekçi Alım Yönetmeliğinde değişiklik gerekiyor. 

KPSS şartı için engel bir diğer husus ise Bekçi alımlarında uygulanan yazılı sınav. Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımlarında adaylara yazılı sınav yapılıyor ve bu sınavda Türkçe, Matematik, Fen Bilgisi gibi alanlarda ilkokul ve lise düzeyinde sorular soruluyor. 

Kamuilanlari.com olarak 2019 yılı Bekçi alımlarında KPSS şartının olmayacağını öngörüyoruz. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanacak bir karar ve yazılı sınavın kaldırılmasıyla bu şart mümkün olabilir.

SİZ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

* Çarşı ve Mahalle Bekçi alımlarında KPSS şartı aranmalı mı?

* Lise olarak değiştirilen eğitim şartı İlkokul olarak uygulanıp ilkokul mezunları da başvuru yapabilmeli mi?

* Yaş şartı 35 veya daha yukarı çıkarılmalı mı?

* Askerlik şartı kaldırılmalı mı?

Tüm bu konulardaki görüşlerinizi haberimizin altına yorum olarak yapabilir ve taleplerinizi dile getirebilirsiniz.

Bekçi Alımı Haberlerinden anında haberdar olmak için bizleri takip edin. 

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Twitter Sayfamız için TIKLAYINIZ

İnstagram Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Kamuilanları.com

(ÖZEL HABER AKTİF LİNK BAĞLANTISI VERİLMEDEN ALINTILANAMAZ)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir