Ekonomi

Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor ! Fiyatlar Hakkında Düzenleme Yapıldı

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında önemli bir düzenleme yayımlandı. Bu doğrultuda Ticaret Bakanlığı'nın Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i yayımlandı.

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Ticaret Bakanlığı’nın Elektronik Ticarette Güven Damgası Hakkında Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ’i yayımlandı. Bu değişiklik ile güven damgası almak isteyen hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcılarının asgari olarak uyması gereken standartlar düzenlendi.

SÜREÇLER TASARLANACAK

Bu doğrultuda hizmet sağlayıcılar, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’a “Fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu” eklendi. Buna ilişkin madde ve bu maddeye dayanılarak hazırlanan ikincil düzenlemeler ile elektronik ticaret ortamında satışı yasak olan ya da şarta bağlanan ürünlere ilişkin düzenleme ve idari kararlara uygun süreçler tasarlayacak.

Kanundaki söz konusu madde, bir mal veya hizmetin satış fiyatında fahiş artış yapılmasını ve tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunulmasını yasaklıyor. Tebliğle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne uyum amaçlı bazı düzenlemeler de yapıldı.

İlgili Makaleler