Kamu Haberleri

MSB 600 İşçi Kura Sonuçları Açıklandı 165 Memur Alımı Başvuru Sonuçları Açıklanmadı

Milli Savunma Bakanlığı 2018 yılı sonunda ve 2019 yılının Mart ayında yayımladığı ilanlar ile sivil personel alımları yaptı. 

Bakanlık 2018 yılı sonunda yayımladığı bir ilan ile KPSS’ye girmiş olmak şartıyla çeşitli branşlarda 165 memur alımı yapacağını duyurmuştu. MSB 165 memur alım ilanına adaylar büyük ilgi gösterdiler.

Yayımlanan bu alım ilanına ek 2019 yılında birde işçi alım ilanı yayımlandı. 600 işçi alımının yapılacağının duyurulduğu personel alım ilanında alımların KPSS şartsız ve İŞKUR üzerinden gerçekleştirileceği bildirildi. 

MSB 600 İŞÇİ ALIM İLANI KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI

MSB tarafından yayımlanan ilk ilana başvurular 15 Şubat tarihinde sona ererken MSB 600 işçi alım ilanı başvurular Mart ayı sonunda bitti. Bu ilanlara başvuruda bulunan adaylar sonuçları beklerken MSB daha sonradan yayımladığı işçi alımı kura sonuçlarını açıkladı. 

Ancak burada kura işlemleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilmedi. Kura işlemleri daha önceden açıklanan tarihte İŞKUR tarafından gerçekleştirildi. MSB sonuçları kendi sitesinden yayımladı. 

165 MEMUR ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Savunma Bakanlığı 165 memur alımı başvuru sonuçlarının uzamasının en önemli faktörü alımların KPSS puan sıralaması esasına göre olması ve alımlara KPSS puanı olan her adayın başvuru yapması. 

Adayların oldukça yoğun ilgi gösteridiği alımlar için MSB 18 Mart tarihinden sonrasını işaret etsede sonuçları henüz açıklamayadı. Askeri personel alımları, yeni askerlik sistemi çalışmaları, daha önceden başvuruları alınan askeri personel alımı incelemeleri bakanlığın sonuç açıklamasını uzatıyor. 

Öne Çıkan Tarih

MSB 165 memur alımı sonuçları için net bir tarih olmasada daha önceden yapılan alımlara paralel olarak sonuçların açıklanma zamanı ile ilgili değerlendirme yapılabilir. Bundan önceki alımlar göz önünde bulundurulduğunda bakanlığın 165 memur alımı sonuçlarını Nisan ayının ikinci yarısından sonra açıklanması kuvvetle muhtemel.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir