Gündem

Sokağa Çıkma Kısıtlaması Getirildi ! İşte Yasak Olan İller

Bazı illerin Valilikleri tarafından önemli bir açıklama yapılarak 65 yaş ve üstü vatandaşlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği belirtildi. Peki hangi illerde sokağa çıkma kısıtlaması var?

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada corona virüsü ile mücadele kapsamında virüsün yayılmasını engellemek amacı ile İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun Vali Aydın Baruş başkanlığında toplandığı ve çeşitli kararlar alındığı belirtildi. Bu toplantıda 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma kısıtlaması kararı alındığı vurgulandı.

65 YAŞ VE ÜSTÜNE SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 15 Ağustos 2020’den itibaren sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla her gün 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanmasına/kısıtlanmasına karar verildi. Belirtilen saatler haricinde, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen kişiler arasında yer almakla birlikte, yürüttükleri kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında ihtiyaç duyulan kamu görevlileri ‘başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri’ ile zorunlu sağlık sebepleri nedeniyle dışarıya çıkması lüzumlu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu kısıtlamadan muaf tutulmasına karar verildi.”

Ayrıca kurul, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, hastalığın bulaşma riskini artıran düğün, nişan gibi toplu organizasyonlara katılımlarının da 15 Ağustos itibarıyla yasaklanmasına, gelin ve damadın “anne, baba, anneanne ve babaanne” durumunda olanların yasaklamadan muaf tutulmasına karar verdi.

YASAK OLAN İLLER

Bunun yanı sıra Sivas’ta da 65 yaş ve üstündeki vatandaşların 10.00 ila 17.00 saatleri dışında sokağa çıkmalarının kısıtlandığı belirtilirken Gaziantep Valiliği tarafından da 65 yaş üstü vatandaşların düğünlere katılımı, semt pazarına gidiş ile toplu taşıma kullanım saatleri kısıtlandığı duyurulmuştu.

Yalova İl Hıfzıssıhha Kurulu 65 yaş üzeri vatandaşlara yönelik kısıtlama kararı aldı. Yalova Valisi Muammer Erol başkanlığında toplanan kurul 09.00/21.00 saatleri dışında 65 yaş üzeri vatandaşların dışarıya çıkmasını yasakladı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada “İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nün 12.08.2020 tarih ve E.13102 sayılı Genelgelerine istinaden İlimizde 65 yaş üzeri kişilerin 09.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanmasına oy birliği ile karar verildi.” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Makaleler