Gündem

Kritik Açıklama Yapıldı ! Bu 6 Yöntem İle Vaka Sayıları Kontrol Altına Alınabilir

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan açıklamalarında artan corona virüsü vaka sayıları hakkında değerlendirmelerde bulundu ve kontrol altına almak için 6 öneri belirtti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan HaberTürk canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Ceyhan açıklamalarında 28 gün sokağa çıkma yasağının yapılması gerektiğini belirterek salgının kontrol altına alınması için 6 öneri sıraladı.

Mehmet Ceyhan açıklamalarında ‘sorumsuzca davranan bir grup olduğunu’ belirterek pozitif vakaların yakalanmadığını test sayılarının arttırılması gerektiğini vurguladı.

6 ÖNERİ SIRALADI

Ayrıca Mehmet Ceyhan açıklamalarında Garson gibi gibi meslek gruplarına test yapılması gerektiğini kademeli mesaiye geçilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca Ceyhan vakaların kontrol altına alınması için 6 madde sıraladı. İşte o maddeler:

– Kademeli mesaiye geçilmeli.

– Taziye ve düğünlere sayı sınırı koyulmalı.

– Şehirler arası seyahatlerde kontrol artırılmalı. İmzalı taahhüt alınmalı.

– Tarama testi ile vakalar yakalanamıyor. Şu anda 200 bin aktif vaka var. En azından sağlıkçılar, garsonlar ve hizmetliler taranmalı.

– 65 yaş üstüne güvenli yürüyüş alanları ayarlanmalı.

– Ulaşamadığımız bir grup var. Sorumsuzca davranıyor. Maske takmayanlar grubu. Bunlara ulaşmak için Diyanet, muhtarlar, öğretmenler devreye sokulmalı. Bu insanlara maske mesafe eğitimi ve uyarısı yapmalı. Kamu spotları ile bu grup uyarılmalı.

İlgili Makaleler