Gündem

8 Şehirden Kötü Haber Geldi ! Karantina Başladı: Giriş Çıkışlar Kapatıldı

Corona virüsü salgını kapsamında ülkemizde vaka sayıları son günlerde artmaya başladı. Vaka sayılarının artmasından kaynaklı bazı illerimizde bazı yerlerimizde karantina uygulaması başladı.

Corona virüsü salgını kapsamında vaka sayılarımız son günlerde arttı. Bu doğrultuda 8 ilimizin bazı bölgelerinde bugün itibariyle karantina uygulaması başladı. Karantinanın uygulandığı bölgelere ikinci bir karara kadar giriş ve çıkışlar yasaklandı.

ERZURUM

Konu ile ilgili olarak karantina uygulamasının başladığı illerden biri olan Erzurum’da bulunan bir mahalle karantina altına alındı. Oltu ilçesinde bulunan mahallede artan vaka sayıları sebebiyle 14 gün boyunca karantina altında olacak. Oltu Kaymakamlığından bir açıklama yapıldı ve ilçe merkezindeki halk pazarı ve hayvan pazarlarının açılması iki hafta boyunca ertelendi.

KARS

Kars’ın Akyaka ilçesinde bulunan bir köyde salgın sebebiyle karantina uygulaması başladı. Konuyla ilgili valilik, yapmış olduğu açıklamasında Çetindurak Köyü’nde karantina uygulamasını başladığını duyurdu.

BATMAN

Batman’dan da haber geldi. Bu doğrultuda 16 ev karantina altına alınırken sağlık ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

BAYBURT

Bayburt’ta bulunan iki köy, salgın yüzünden karantina altına alınırken Yedigözler ve Çalıdere Köyleri’nde karantina başladı. Ayrıca ikinci bir emre kadar giriş ve çıkışlar kapatıldı.

AFYONKARAHİSAR

Afyon Valiliği tarafından karantina hakkında yapılan açıklamada ise “Filyasyon çalışmalarının ardından kent merkezinde Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesi 388 sokak, Hasan Karaağaç Mahallesi 54 sokak ve Ataköy Mahallesi 2571 sokaklardaki 3 farklı bina bulaş riskinin yüksek olması ve hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla karantinaya alınmıştır” ifadelerine yer verildi. Bunun yanı sıra Kızılören Kaymakamlığı tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Artan yeni tip koronavirüs (Kovid – 19) vakaları, temaslı sayısının çok olması ve gelecekte meydana gelecek vaka artışlarının önüne geçmek için tedbir amaçlı olarak 16 Ağustos 2020 tarihi saat 00.00’dan itibaren ikinci bir emre kadar köye giriş ve çıkışlar yasaklanmıştır”

BİLECİK

Bilecik’in merkezine bağlı Aşağıköy Köyü’nde 10 evde karantina uygulaması başladı. Konu hakkında Bilecik Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Söz konusu karar gereğince adı geçen köyde vatandaşlarımızın kesinlikle bir araya gelmemeleri, evlerinde kalarak köy sınırları dışına çıkmamaları, izolasyon kurallarına uymaları gerekmektedir” denildi.

ADIYAMAN

Adıyaman’da 2 günde toplam da 78 evde karantina uygulaması başladı. Adıyaman Valiliği, 78 evde karantina uygulamasının devam ettiğini belirtti. Kent merkezinde artan vaka sayısı sebebiyle karantina başladı.

KÜTAHYA

Kütahya’nın Simav ilçesinde de karantina uygulaması başladı. Simav Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ise şöyle denildi:

“Alınan kararlar ile ev karantinası ve diğer emirlere uymayanlar hakkında İl İdaresi Kanunu’nun 66. maddesi ve Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesine göre idari para cezası ve diğer yaptırımların uygulanması hususları, toplantıya katılanların oy birliği ile kabul edildi”

İlgili Makaleler