Gündem

DSÖ’den Çok Önemli Çağrı: Grip Aşısı Yaptırın

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından corona virüsü salgını hakkında önemli bir açıklama yapıldı ve corona virüsü ile benzer semptomlara sahip olan grip hastalarındaki artışın önüne geçmek için dünyaya grip aşısı olma çağrısı yapıldı. Bu doğrultuda corona virüsü şüphesi ile hastanelere giden grip hastalarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) baş danışmanlarından Bruce Aylward salgın hakkında önemli bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklamada sonbaharda corona virüsü ile hemen hemen aynı semptomlara sahip olan grip hastalığının önüne geçilmesi için falaş bir çağrı yapıldı grip aşısı olması gerektiği belirtildi.

HASTANEDEKİ DOLULUĞUN ÖNÜNE GEÇİLMESİ HEDEFLENİYOR

NTV’deki bir habere göre bu aşılama kapsamında “yüksek ateş”, “öksürük” ve “yorgunluk” gibi ortak belirtilere sahip olan iki hastalığın birbirinden ayırt edilerek hastanelerde oluşacak doluluğun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Bunun yanı sıra DSÖ’den bulaşıcı hastalık uzmanı Maria Van Kerkhove daha önce yaptığı açıklamada corona virüsüne karşı bağışıklığın toplumun yüzde 10’undan daha azında oluştuğunu söylemişti.

İlgili Makaleler