Gündem

Bakan Pekcan açıkladı: 1 Eylül’de başlıyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen fuarların, 1 Eylül tarihinden itibaren alınacak tedbirler ile birlikte açılacağını duyurdu. Bakan Pekcan tarafından yapılan açıklamalarda fuarlara girişlerin HES kodu ile olacağı bildirildi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, sosyal medya üzerinden önemli bir duyuru yaptı. Pekcan tarafından yapılan paylaşımda, corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen fuarların, 1 Eylül tarihinden itibaren alınacak tedbirler ile birlikte açılacağı bildirildi. Ayrıca fuarlara girişlerde HES kodu kullanılacağı açıklandı.

İşte Bakan Pekcan tarafından yapılan o açıklama:

COVID-19 nedeniyle daha önce ertelediğimiz fiziki fuarlarımızdan açık alanda gerçekleştirilenler normalleşme süreciyle birlikte 1 Temmuz’dan itibaren düzenlenmeye başlamıştı.

Kamu sağlığının korunmasına öncelik verilecek

Kapalı alanda gerçekleştirilen fiziki fuarlarımız ise 1 Eylül’den itibaren yeni önlemlerle düzenlenmeye başlayacak. Maske-mesafe ve hijyen tedbirleri kapsamında gerekli tüm önlemler alınarak kamu sağlığının korunmasına öncelik verilecek.

Katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulaması yapılarak fuar alanına girişleri sağlanacak.

Denetimler TOBB tarafından yapılacak

Ayrıca, ziyaretçi sayısı, stantların yerleşim planları, dezenfektasyon gibi belirlenen tüm kurallara yönelik denetimler TOBB tarafından veya görevlendireceği oda/borsa tarafından yapılacak.

 

İlgili Makaleler