Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma Günü Açıklayacağı Müjde Belli Oldu İddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün çok önemli açılamalarda bulunarak Cuma günü bir müjde vereceğini bile getirdi. Bunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği müjdenin ne olduğu araştırılmaya başlandı.

Türkiye’nin ilk yerli güneş panel fabrikasının açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulunarak Cuma günü önemli bir müjde vereceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma Günü vereceği müjdenin ne olduğu Bloomberg tarafından iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında “Cuma günü inşallah bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretimizle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE ENERJİ KAYNAĞI BULDU

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan duyuracağı müjdenin ne olduğu ise araştırılmaya başlandı. Bloomberg’in iddiasına göre Türkiye Karadeniz’de büyük bir enerji kaynağı buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamayı Türkiye’nin ilk yerli güneş panel fabrikasının açılışında yapması da bu iddia üzerinde yoğunlaşılmasına neden oldu.

Bloomberg’in iddiasına göre, Türkiye Karadeniz’de enerji kaynağı keşfetti Bu iddia kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Bloomber News tarafından aktarılanlara göre bu enerjinin kuvvetle muhtemel doğalgaz olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarında Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili ilişkin önemli noktalara değindi ve şöyle devam etti:

“Türkiye, Doğu Akdeniz’de hakkını sonuna kadar aramakta kararlıdır. Hiçbir sömürgeci güç hiçbir tehdit, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz. Biz hiç kimsenin hakkına ve hukukuna el uzatmıyoruz. Biz medeniyetler beşiği Akdeniz’de gerilim ve kavga da istemiyoruz. Biz sadece milletimizin hakkını Kıbrıs Türklerinin hukukunu savunuyoruz. Şimdiye kadar karşılaştığımız onca çifte standarda rağmen uluslararası hukuktan, meşruiyetten taviz vermedik. Gerilim yerine müzakerenin, kavga yerine meselelerimizi konuşarak, anlaşarak çözmenin peşinde olduk. Bugün de aynı samimiyetle aynı hüsnüniyetle hareket ediyoruz. Muhataplarımızdan da gerilimi tırmandıracak değil düşürecek, diyalog yolunu açacak adımlar bekliyoruz. İnşallah kısa sürede bu meseleyi ülkemizin hak ve hukukunu temin edecek şekilde çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum”

İlgili Makaleler