Gündem

O İlimizde İlk Kez Yapılan Uygulama İle Vaka Artışı Engellendi

Corona virüsü salgınında bir ilimiz iyi haber geldi. Kırıkkale'de yapılan geniş denetimler sonuçlarını verdi. Pilot il olarak belirlenen Kırıkkale'de Vali Yunus Sezer'in açıklamalarına göre vaka sayısındaki artışın önüne geçildi.

Kırıkkale’de corona virüsü salgını ile mücadelede iyi haber geldi. İl genelinde İl Salgın Denetim Merkezinde görevli olan 200 personel tarafından çeşitli denetimler yapılıyor. Bu denetimler kafe, iş yerleri, toplu taşıma araçları gibi çeşitli mekanlarda yapılıyor. Vali Yunus Sezer maske ve sosyal mesafe için yapılan denetimlere katıldı ve bu süreci hep birlikte başaracağımızı belirtti.

“200 SALGIN DENETİM EKİBİ”

Vali Sezer açıklamalarında ekiplerin kent genelinde 200 yerel filyasyon ekibi ve 215 görevlinin denetim yaptığını belirtti ve şöyle devam etti:

“Türkiye’de olduğu gibi salgın denetimi ile ilgili olarak görev yapan İl Salgın Denetim ekiplerimize eşlik etmek için bizde bugün buradayız. Belediyemiz ile esnaf odamız ile beraber tüm arkadaşlarımız bugün sahadalar. Yaklaşık 200 tane Salgın Denetim ekibimiz var. Aktif olarak her gün görev yapıyorlar. Bunun yanında 215 tane yerel pandemi yerel filyasyon ekiplerimiz var. Hem denetim hem de kontrol yapıyorlar”

Vali Sezer açıklamalarında vatandaşların maske ve mesafe kuralına uyduklarını belirtti ve hem il merkezinde hem ilçelerde kaymakamların hem belediye başkanların STK’ların eşliğinde denetimlere devam edildiğini vurguladı ve şöyle konuştu:

“AŞAĞIYA DOĞRU BİR SEYİR İZLEYECEKTİR”

“Vatandaşlarımızın bu maske ve sosyal mesafe kurallarına uyduğunu görmekten özellikle mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. İnşallah hep beraber bu süreci geride bırakacağız. Elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız. Hem vatandaşlarımızı uyaracağız hem de bununla ilgili olarak alınması gereken tedbirleri hep birlikte alacağız.

Yine kafelerde diğer alanlarda da düğünlerde düğünler de alınan tedbirlerle bu süreci arkadaşlarımız yoğun bir şekilde emek mesai harcayarak devam ettiriyorlar. İnşallah hep beraber sonuçlarını göreceğiz. Şimdiden de görmeye başladık. En azından buradaki vaka sayısındaki tırmanışın önüne geçebildik. İnşallah bundan sonra da aşağıya doğru bir seyir izleyecektir. Ben bu konuda çaba sarf eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza da duyarlılıktan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz”

İlgili Makaleler