Gündem

O İlimizden Kötü Haber Geldi: Karantina Başladı

Karaman Valiliği tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada corona virüsü tedbirleri kapsamında bir köyün karantinaya alındığı ifade edildi.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında Karaman Valiliği tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bir köyün karantinaya alındığı ifade edildi. Yapılan açıklamada merkeze bağlı Ağılönü köyünde bazı vatandaşların corona virüsü testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

Ayrıca söz konusu açıklamada İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından vatandaşların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından korunması için köyün tamamında saat 20.00’den itibaren, ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulanması kararı alındığı vurgulandı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Karaman Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Karantina altına alınan Ağılönü köyüne giriş ve çıkışların yasaklanmasına karar verildi. Söz konusu tedbirlere ve kararlara uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına, konusu suç teşkil eden davranışlarda ise Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına oy birliği ile karar verilmiştir”

İlgili Makaleler