KPSS’siz ve 60 KPSS İle Kadın/Erkek Asker, Polis, Subay Alımları Yapılıyor

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü yayımladıkları ilanlar ile personel alımı yapacaklarını duyurdular. 

Bu kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarında askeri personel ve emniyet personeli alımı yapılacağı ilan edildi. 

ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARI

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Daire Başkanlığı, 2019 yılı askeri personel alımı planlaması kaspamında sözleşmeli er alımlarına devam ediyor. MSB tarafından yayımlanan TSK emrinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görevlendirilecek olan sözleşmeli er alımlarına KPSS’siz ve en az ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabilecekler. 

EMNİYET PERSONELİ ALIM İLANLARI

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine gerçekleştirilecek olan alımlar ise Subay sınıfına yapılacak. KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak olan alımlarda ayrıca ALES koşulu da bulunuyor. Çeşitli branşlarda yapılacak alımlarda kadın ve erkek adaylar arasından alımlar yapılacak. 

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan personel alımları ise Polis kadrosuna olacak. Önlisans ve lisans mezunu adayların başvuru yapabileceği ilan ile sadece kadın polis alımı yapılacak. İlanda önlisans mezunları için KPSS şartı en az 70 puan, lisans mezunları için ise en az 60 puan. 

GENEL BAŞVURU KOŞULLARI

Söz konusu askeri personel ve emniyet personeli alım ilanlarında dikkat edilmesi gereken hususlar şunlar;

Türk Vatandaşı olmak, Bu Kanunun 40 ncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak, Bu Kanunun 41 nci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerlik durumu itibariyle; a) Askerlikle ilgisi bulunmamak, b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak, c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak.

Bu şartların dışında adayların KPSS, öğrenim, yaş ve benzeri tüm özel koşulları sağlamaları gerekiyor. 

İLANLARA DAİR DETAYLAR

Genel başlıkları ile aktardığımız askeri personel ve emniyet personeli alım ilanlarını aşağıda yer alan bağlantılar üzerinden tüm detayları ile inceleyebilirsiniz.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Sözleşmeli Er alım ilanı için TIKLAYINIZ

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı Subay alım ilanı için TIKLAYINIZ

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis alım ilanı için TIKLAYINIZ

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir