Ekonomi

Doğal gaz keşfinin Türkiye’ye getireceği indirimler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün basına yaptığı açıklama ile kamuoyuna Karadeniz’de doğal gaz bulunduğunu duyurdu. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından doğal gaz keşfinin Türkiye’ye 4 alanda indirim getireceği iddiaları gündemde yer almaya başladı.

Tüm Türkiye’nin beklediği müjde açıklaması bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan Karadeniz’de 320 milyar küp doğal gaz keşfedildiğini duyurdu. Açıklamanın ardından doğal gaz keşfinin Türkiye’deki ekonomik etkileri tartışılmaya başlandı.

Doğal gaz keşfinin getireceği indirimler

Peki, doğal gaz keşfi hangi alanlarda indirim getirecek? . Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, keşfedilen doğal gazın sanayide kullanılması ve enerjide maliyetlerin düşmesi enflasyonda gerilemeye neden olacak.

Karadeniz’de keşfedilen doğal gazın ülkeye para geçişine neden olması ile faizler de de kademeli olarak düşüşler olabilir.

Başka ülkelerden elde edilen doğalgaz’ın Türkiye’de keşfi faturaların düşmesine de neden olacak.

Döviz kurlarına endeksli enerji maliyetleri yüzünden ekonomik sıkıntı yaşayan sanayici rahatlayacak. Enerji faturası düştüğü için maliyetler de düşecek. Şirketlerin karlılık oranı yükselecek ve devletin kasasına giren para da artacak.

İlgili Makaleler