Gündem

17 Şehir İçin Kritik Uyarı Yapıldı ! Çok Şiddetli Olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada 17 şehir belirtildi ve uyarı yapıldı. Bu uyarıda bu şehirlerde şiddetli sağanak yağış olacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından son değerlendirmeler kapsamında çok önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada bazı iller için uyarı yapıldı ve şiddetli sağanak olacağı belirtildi.

ŞİDDETLİ YAĞMUR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sivas, Erzincan, Amasya, Tokat, Hatay’ın kuzeyi, Siirt çevreleri ve Kayseri’nin doğu ilçelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği belirtildi. Ayrıca açıklamada yağışların Doğu Karadeniz kıyıları, Samsun’un doğusu, Ordu, Ardahan, Kars, Muş, Bitlis, Van çevreleri ile Erzurum’un kuzeyinde yer yer kuvvetli, Ordu, Giresun, Rize çevreleri, Trabzon’un doğu ve batı ilçeleri veArtvin’in kuzey ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiği vurgulandı.

Ayrıca söz konusu açıklamada rüzgarın Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği vurgulandı.

Söz konusu açıklamada hava sıcaklığının Kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği belirtilerek rüzgarın genellikle genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kıyı ve Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli eseceği vurgulandı.

Meteoroloji Gen el Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop ve Artvin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize ile Artvin’in kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması beklendiğinden (sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi) meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI:

Rüzgarın; Kıyı ve Güney Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İlgili Makaleler