Gündem

Corona Virüsü Salgınında Müjdeli Haber Geldi

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin’in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'ten bir haber geldi. Bu habere göre corona virüsüne karşı geliştirilmekte olan potansiyel aşının devam eden araştırmalarının başarılı olması halinde Ekim ayında onay için başvuru yapılacağı ifade edildi.

BioNTech şirketinden önemli bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada aşıya yönelik ABD ve Almanya’daki laboratuvarlarda gerçekleştirilen denemelerinden gelen verilerin analiz sürecinin devam ettiği ifade edildi.

100 MİLYON ADET AŞI

Konu ile ilgili olarak aşının ismi “BNT162b1” olarak belirtildi ve aşı adayının 11 bin katılımcıya uygulandığı belirtilerek katılımcıların yüzde 20’sinde hafif ve orta ateşle karşılaşıldığı aktarıldı. Ayrıca söz konusu açıklamada şirketlerin, aşıya yönelik klinik denemelerin başarılı olması halinde en erken ekimde ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) gibi kurumların onayına başvuracağı vurgulanarak onayın gelmesinin ardından 2020 sonuna kadar küresel olarak 100 milyon adet aşı üretileceği duyuruldu.

BioNTech açıklamasında, şirketlerin, 2021 yılı sonuna kadar yaklaşık 1.3 milyar doz aşıyı daha üretmeyi planlandığı da belirtildi. BioNTech ve Pfizer temmuzda yaptıkları açıklamada, Kovid-19 aşısının ekim ayında hazır olabileceğini ifade etmişlerdi.

İlgili Makaleler