Ekonomi

Kadro Alan Taşeron İşçilere Bayram Öncesi 1469 TL’ye Varan İkramiye ve Yardım

Kamu kurumlarında kadroya alınan taşeron işçilere Mayıs ayında iki farklı ödeme yapılacak. Bayram öncesi yapılacak bu ödemeler ile taşeron işçiler ekonomik anlamda rahat bir nefes alacaklar. 

Peki kadroya alınan işçilere sağlanacak bu destekler neler? Ödemeler ne zaman yapılacak? Bu sorunların cevaplarını Kamuilanlari.com olarak sizlere aktarıyoruz. 

KADROYA ALINAN TAŞERON İŞÇİLERE YARDIM VE İKRAMİYE ÖDEMESİ

Taşeron işçi düzenlemesi ile kadroya alınan taşeron işçilere çeşitli alanlarda bazı haklar tanındı. Bu haklardan birincisi tediye ikramiyesi diğeri ise bayram yardımı. 

Tediye İkramiyesi

Bilindiği üzere 6772 sayılı Kanun kapsamında giren devlet kurumlarında görev yapan işçilere, tediye ödemesi yapılıyor. Toplu halde yapılmayan bu ödemeler yılda 4 taksit olarak işçilere veriliyor. Bu ödemelerin ilk taksiti Ocak ayında ödendi. İkinci taksit ise Mayıs ayında ödenecek. Bu tediye ikramiyesi ayrıca taşeron şirketlerden genel idare birimlerinde kadroya alınan 4/D statüsündeki işçilere de ödenecek. Belediye çalışanları ise bu ikramiyeden yararlanamıyorlar.

Kadroya alınan taşeron işçilere ödenecek tediye ikramiyesi tutarı ise maaşlara göre belirleniyor. Bu hesaplamalara göre brüt ücreti 2 bin 660 TL (asgari ücret) olan  bir işçiye Mayıs ayınca 825 TL tediye ikramiyesi ödenecek. Brüt ücreti 4 bin 500 TL olan bir işçiye ise 1394 TL tediye ikramiyesi ödenecek. 

Bayram İkramiyesi 

Bu ikramiyenin yanında YHK toplu iş sözleşmeli kapsamında taşeron şirketlerden kadroya dahil olan işçilere bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor. Bu ödemeler hem Kurban Bayramında hemde Ramazan Bayramında ödeniyor. Bayram ikramiyesi tutarı ise 75 TL.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir