Gündem

Skandal Olay ! Bakan Koca Detaylarını Açıkladı

Ordu'da bir düğün öncesinde aynı makyaj malzemesini kullanan 32 kişinin nasıl corona virüsüne yakalandığı hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve detayları paylaştı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Corona Virüsü Kriz Masası üyesi olan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Faik Ayık tarafından bir açıklama yapıldı ve Ordu’da bir düğün öncesinde aynı makyaj malzemesini kullanan 32 kişinin corona virüsüne yakalandığı duyuruldu. Bu olayın detaylarına ilişkin açıklama ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Ayık 24 Temmuz’da Altınordu ilçesinin Saraycık Mahallesi’nde yaşanan karantina uygulamasını anlatmış ve şu ifadeleri kullanmıştı:

“Düğün, cenaze, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarda çok çok dikkat etmek gerektiğini, yakın temaslardan kaçınılmasını özellikle söyledik. Örnek olarak Saraycık Mahallesi’nde bir karantina uygulaması oldu. Oradaki düğünde İstanbul’dan gelen pozitif kişinin makyaj malzemesinin 20 kişi tarafından kullanılmasından dolayı yaklaşık 30-35 kişi pozitif oldu”

BAKAN KOCA DETAYLARI AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise bu olayın detaylarına ilişkin açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Özetini okuyacağınız olay, belirtileri olan bir kişinin, kurallara uyulmaması sonucu, 32 vaka sayısına ve karantinaya yol açmasının hikâyesidir. İyi haberle gündem olalım. Her yakınlık mutlu sonla bitmiyor”

İşte Bakan Koca’nın paylaşımı:

İlgili Makaleler