Gündem

Tecavüz Ettiği Genç Kız İntihar Etmişti ! Musa Orhan Tahliye Edildi

Musa Orhan tecavüz ettiği öne sürülen genç kızın intihar etmesinin ardından gözaltına alınmıştı. Bugün flaş bir haber geldi ve Musa Orhan tahliye edildi.

Yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e yönelik ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçlaması ile hakkında dava açılan uzman çavuş Musa Orhan hakkında kritik bir gelişme yaşandı. Musa Orhan’ın tahliye edildiği belirtildi. Musa Orhan mahkeme tarafından verilen tahliye kararı sonrasında dün akşam tutukluğu bulunduğu ceza evinden salıverildi.

Musa Orhan için geçtiğimiz hafta tutuklama kararı verildi. Bir iddianame hazırlandı ve bu iddianame ile birlikte Orhan’ın tutuklanmasına yönelik Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkeme tarafından çıkarılan karar sonrasında Musa Orhan teslim olmuş ve cezaevine konulmuştu.

SERBEST BIRAKILDI

Musa Orhan’ın avukatı Dr. Mehmet Erkan Akkuş ise tutuklama kararına itiraz etti. Avukat Akkuş, itiraz dilekçesinde müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmadığını öne sürdü. İtirazı Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Mahkeme, Avukat Akkuş’un itiraz dilekçesinde belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi. Karar kısa süre içinde Orhan’ın tutuklu bulunduğu cezaevine ulaştı. Cezaevi idaresi kararla birlikte Musa Orhan’ı serbest bıraktı.

Nisan 2002 doğumlu İpek Er, 20 gün süren yaşam savaşını geçen hafta kaybetmişti. Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti.

İlgili Makaleler