Ekonomi

Sadece Kimlikle Başvurabilirsiniz ! Aylık 1384 Lira Nakit Ödeme Alabilirsiniz

Devlet, ekonomik anlamda ihtiyacı olan pek çok kişiye nakit destek ödemesi yapılıyor. Devlet tarafından verilen yardımların çoğu vatandaşlar tarafından bilinmiyor. Vatandaşlara aylık olarak 1384 lira destek ödemesi yapılıyor. Bu doğrultuda başvuruların nasıl ve nereye yapılacağı araştırma konusu oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler BakKronik rahatsızlığı olan vatandaşlara devletten aylık 1384 TL nakit ödeme veriliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunarak kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlara 3,3 milyon lira destek ödemesi yapılacağını belirtmişti. Bu yardım ödemesi araştırılmaya başlandı. Konu hakkında Bakan Selçuk açıklamalarında “2 bini aşkın ihtiyaç sahibine 3,3 milyon TL destekte bulunacağız” ifadelerine yer verildi.

Başvuru şartlarına haiz olan kronik hasta ola vatandaşlara aylık 1384 lira nakit yardımı yapılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Selçuk yaptığı açıklamalarında tüberküloz hastaları ile kızamık mikrobunun yol açtığı beyin hastalığı SSPE hastalarını içerisinde barındıran Kronik Hastalara Yönelik Nakdi Yardım Programına ilişkin ödemelerin 1384 lira olduğunu vurgulamıştı.

BAŞVURU DETAYLARI

Devlet tarafından sağlanan bu destek ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bulundukları il ve ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabilirler. Direkt olarak başvuru yapamayacak olan kişiler ise yasal velileri ya da vasileri aracılığıyla başvuru yapabileceklerdir.

Hak sahiplerine herhangi bir ücret kesintisi yapılmadan PTT şubelerine ya da ATM’lere bu ödeme yatırılacak. Ayrıca bununla birlikte sosyal yardım kartları da kullanılabilecek ve bu kartlar ile alışveriş yapılabilecek.

ÖDEME DETAYLARI

Devlet tarafından kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara verilen yardım ödemelerinde sürenin ne kadar olduğu da merak ediliyor. Tüberküloz ve SSPE hastalarına verilen destek ödemelerinin devamı Sağlık Bakanlığı mevzuatı kapsamında değerlendirilmektedir. Ne kadar ödeme yapılacağı ise şu şekilde belirtildi:

Tüberküloz tanısını konulan kişilere:

Önceden tedavi görmemiş hastalar için: 6 ay tam, 6 ay idame

İlaçlarla tedavi olan hastalar için: 24 ay tam, 6 ay idame

Menenjit Tüberküloz hastalar için: 12 ay tam, 6 ay idame

Kemik Tüberküloz hastaları için: 9 ay tam, 6 ay idame

KİMLERE VERİLİYOR?

Bu destek programına başvurmak isteyen vatandaşların SSPE hastaları için Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik’te bulunan usul ve esasları taşıması gerekiyor.

İlgili Makaleler