Ekonomi

18 Ay Boyunca 1150 Lira Kira Yardımı Yapılıyor ! Hemen Başvurun

Kiracı olan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli bir yardım habaeri geldi. Bu doğrultuda kiracılara 18 ay boyunca 1150 lira kira yardımı verilecek.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren önemli bir yardım haberi geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kira yardımı başlatılmıştı. Bu yardım için gerekli şartlara haiz olunduğunda ve başvuru yapıldığında 18 ay boyunca 1150 lira kira yardımı yapılacak. Normal şartlarda kira yardımı alabilmesi için konutunun kentsel dönüşüme verilmiş olması gerekmektedir. Ancak çok uzun süredir normal kira yardımı başvuru yapılıyor. Şu ana kadar 14 milyon kişi kira yardımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına başvuru yapmış bulunuyor.Cumhurbaşkanlığı kararı ile verilen bu kira yardım ödeneğinden sonra insanların 18 ay boyunca 1150 TL kira yardımı alabilmesi mümkün hale gelecek.

1150 LİRAYA YÜKSELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından illere göre en düşük 595 TL kira yardımı yapılmasıyla birlikte en yüksek kira yardımı ise 960 TL olarak belirlenmişti. Ancak yapılan zamlar doğrultusunda kira yardım tutarı en düşük 715 lira olurken en yüksek tutar ise 1150 lira oldu.

Kentsel dönüşüm yasası kapsamı doğrultusunda riskli yapılarda oturan vatandaşlar 18 ay boyunca kira yardımı alma hakkına sahip olmaktadır. Bakanlık tarafından belirtilen şartlar doğrultusunda riskli ve rezerv yapı ilan edilmesiyle birlikte kentsel dönüşüm sağlanacak ise 3 aya kadar bu sürenin uzatılması ön görülmektedir. Kira yardımı ise anlaşma ile yapılmasıyla birlikte tahliye edilen binalar için geçerli olacaktır. Mülkiyeti belgelenmemiş olan haklar doğrultusunda kira yardımında yararlanma fırsatı bulunmamaktadır.

EN GEÇ 1 YIL İÇİNDE BAŞVURU

Kira yardımı almak isteyen vatandaşların tahliye edilmeden en geç 1 yıl içerisinde başvuru yapması gerekmektedir. Konu ile ilgili olarak İzmir, İstanbul ve Bursa illerinde Altyapı ve kentsel dönüşüm müdürlüklerinde ve diğer iller için ise Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğünde gerekli belgeler doğrultusunda dilekçe ile başvuru yapma imkanı sunuluyor. Ev sahipleri ve kiracılardan bu konu ile alakalı olarak farklı belgeler istenmektedir. Bu belgeleri bakanlığı web adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

İlgili Makaleler