Ekonomi

4,5 Aylık Yasak Sona Erdi ! Yeni Dönem Bugün Başladı

Denizlerde 15 Nisan tarihinde av yasağı başlamıştı. Bu yasak 1 Eylül itibari ile sona erdi. Balıkçılar hazırlıklarını yapıp denizlere açılmaya başladı. Artık balıkçılar denize ağ atabilecek.

Yaklaşık 4,5 aydır devam eden 15 Nisan’da başlayan yasak 1 Eylül itibari ile sona erdi. Balıkçılar denize ağ atabilecek. Binlerce balıkçı, bu gece denize ağ atma konusunda hazırlığını yaptı.

AÇIKLAMA YAPILDI

Yeni sezonda, beklentilerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Akçakoca Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Mustafa Karakaş açıklamalarda bulundu. Karakaş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu sene sezondan çok umutluyuz. Balık popülasyonu olarak palamut, istavrit, hamsi, çinekop, lüferde yoğunluk görülüyor. Hava şartlarına bağlantılı olarak da avcılığa yansımasını bekliyoruz. Yani ciddi ve yoğun bir sezon bekliyoruz. Vatandaşlar da bol bol balık yiyecekler ve fiyatların da uygun olacağını tahmin ediyoruz. Yaz dönemindeki yüksek fiyatlar ve pahalılık insanların balık tüketmesini engellemişti ama sezon ile birlikte fiyatların düşmesi insanları yeniden balık tüketmeye olanak sağlayacağını düşünüyorum”

Yeni sezondan ümitli olduklarını ifade eden Karadenizli balıkçılar, hamsi için biraz sabırlı olunması gerektiğinin altını çizerken, palamudun bol olacağını ifade etti. Yasağın kalkmasıyla bilikte denize çıkacak olan 40 yıllık balıkçı konu hakkındaki açıklamalarında “Son hazırlıklarımızı yapıyoruz, birlikte ağlarımızı tamir ediyoruz. Saat 24.00 itibarıyla Karadeniz’de avlanmaya başlayacağız. Bol bereketli sezon olacağa benziyor” ifadelerini kullandı.

“HAVA BOZARSA DENİZE ÇIKMAYIZ”

Bu gece 24.00’te ağ atacaklarını ifade eden balıkçı Vedat Çakır ise şu açıklamalarda bulundu:

“Teknemize macun yapıyoruz. Macundan sonra ağları yerleştireceğiz ve inşallah gece 24’te ağlarımızı atacağız. Genellikle palumut, lüfer, çinekop avlıyoruz. Herkes sezonun açılmasına hazırlanıyor. Beklenti bu sene var. Balığın durumuna göre güzel bir sezon olacak gibi görünüyor. Havalar da çok önemli. Hava bozarsa denize çıkamayız. Ama güneşli havalar güzel”

İlgili Makaleler