Ekonomi

Araç Muayenelerinde Yeni Dönem

Araç muayeneleri için tüm araç sahiplerini ilgilendiren önemli bir çalışma yapılıyor. Ankara, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir çalışma yapıyor. Peki düzenlemenin detayları neler?

Bilindiği gibi Türkiye’de araç muayene hizmetleri TÜVTÜRK tarafından yürütülüyor. TÜVTÜRK’ün üç ortağı bulunuyor ve bu ortaklar sırasıyla Doğuş Grubu, TÜV SÜD ve Bridgepoint olarak belirtildi. Bilindiği gibi araç muayene bedeli, her yıl yeniden değerleme oranında artırılıyor. 2020 yılı için belirlenen yüzde 22.58’lik yeniden değerleme oranında yapılan artışla birlikte otomobil için araç muayene ücreti, 342 lira 50 kuruş oldu. Egzoz emisyon ücreti de 80 lira olarak belirlendi.

Bu artış ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar zammın gözden geçirilmesini talep ederken indirim konusunda herhangi bir çalışma bulunmuyor. Bu doğrultuda nakit ödeme dışında kredi kartı ile de ödeme seçenekleri üzerinde duruluyor.

KREDİ KARTIYLA ÖDEME

Ankara’da kulislerde, araç muayene bedelinin kredi kartıyla ödenmesine yönelik bir çalışma yapıldığı konuşuluyor. Bu çalışmanın belli bir aşamaya ulaştığı ifade edildi.

Vatandaşlar tarafından ‘Taksit olacak mı?’ sorusunun yanıtı araştırılıyor. Yetkililer, ilgili bankanın, bu konuda olanak ya da seçenek sunması durumunda taksit de yapılmasının mümkün olacağını belirtiyor.

İlgili Makaleler