Sağlık

Sağlık Bakanlığı Duyurdu: Bu Kişiler Mutlaka Aşı Yaptırsın

Sağlık Bakanlığı tarafından kritik bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada kış ayı nedeniyle grip aşısı olması gereken kişiler belirtildi.

Corona virüsü salgını kapsamında vakaların kış aylarında daha da artması bekleniyor. Bu doğrultuda grip salgını da bu aylarda artıyor ve bundan dolayı aşı yaptırmak önem arz ediyor. Konu hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından bir açıklama yapıldı ve açıklamada aşı yaptırması gereken kişiler belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

YAPILAN AÇIKLAMA

“65 yaş üstündekiler, enfeksiyon hastalıklarına karşı çocuklar-bebekler kadar duyarlıdır. Yaşlılar grip olduklarında hastalığı daha ağır geçirebilirler. Sinüzit, orta kulak iltihabı ve çok basit bir mikroorganizma sonucunda grip bir anda zatürre hastalığına dönüşebilir ve hayati risk taşıyabilir. Yaşlılarımızı aşısı olan enfeksiyon hastalıklarından korunmak için en önemli korunma yöntemi aşılamadır”

KİMLER AŞI YAPTIRMALI ?

Aşı yaptırması gereken kişiler ise şöyle belirtildi:

– 65 yaş ve üzerindekiler

– Kalp damar sistemi hastaları

– Kronik böbrek yetmezliği olanlar

– Şeker hastaları

– Hamileler

– Astım, kronik akciğer hastalığı olanlar

– 6 ay -18 yaş arası olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler.

FARKLILIKLAR VAR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sezai Taşbakan, yaptığı açıklamada zatürre aşının koronavirüse karşı bir etkisi olmadığını belirtti. Bu konu hakkında Taşbakan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Koronavirüs zatürresi ile normal bir hastanın geçirdiği zatürre arasında ağırlık açısında çok farklılıklar var. Ağır koronavirüs zatürresi, eğer kişide daha farklı hastalıkları varsa hastanın yaşamını yitirmesiyle bizi karşı karşıya bırakır.”

İlgili Makaleler