Ekonomi

Çalışanlara Ramazan Bayramı’nda 9 Gün Tatil Müjdesi Mi Verilecek?

Ramazan Bayramı 4 Haziran tarihinde kutlanacak. Bayrama daha bir buçuk aydan daha fazla bir süre olmasına rağmen bayram tatili konuşulur oldu. Turizm Sektörü tarafından dile getirilen bayram tatili süreci için 9 günlük tatil olması isteniyor. 

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN MÜ OLACAK?

Ramazan Bayramı’nın 9 gün olması için çağrı Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler İşletmeler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu’ndan geldi. 

Bülent Bülbüloğlu konuya dair yapmış olduğu konuşmasında Ramazan Bayramı için arefe gününün Pazartesi’ye denk geldiğini Bayramın ise Perşembe günününde sona erdiğini hatırlattı. Bu kapsamda bu günlerinde tatile dahil edilmesini isteyen Bülent Bülbüloğlu tatilin 9 güne çıkarılmasını istedi. 

Bayram tatilinin 9 gün olmasının ekonomiye can vereceğini ifade eden TÜROFED Başkanı Bülbüloğlu şu açıklamada bulundu. 

”İç pazarda hareketliliğimiz henüz başlamadı ve bunun başlaması için girişimlerimiz mevcut. 3-6 Haziran arası Ramazan Bayramı tatili uzatılarak 9 güne çıkartılmalı. 45 gün önceden iktidara çağrıda bulunmak istiyoruz. Sıkışıklık yaşanmaması ve turizme ekonomik katkı sağlanması için tatil günlerinin uzatılması çağrısında bulunuyoruz.”

Tatilin 9 Olması Büyük İhtimal

Sabah Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem bayram tatiline ilişkin yapmış olduğu haberinde tatilin 9 gün olma olasılığı için büyük ihtimal 9 gün olacak dedi. Bayram 4 Haziran Salı günü başlayıp 6 Haziran Perşembe arası.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir