Gündem

Çok Önemli Yasak Açıklaması Yapıldı: 14 Gün Boyunca Sokağa Çıkma Yasağı

Son günlerde artan corona virüsü vaka sayılarında birinci sırada Ankara yer alıyor. Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran ise artan vakaları değerlendirdi ve açıklamalarında Ankara'nın Wuhan olduğunu 10-14 gün sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini belirtti.

Bilindiği gibi ülkemizde son günlerde corona virüsü vaka sayıları artıyor. Artan vaka sayılarında birinci sırada Ankara’da yer alıyor. Bu konu hakkında Hacettepe Üniversitesi’nden iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Mustafa Cankurtaran bir açıklama yaptı ve Ankara’nın Wuhan olduğunu 10 14 gün sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini belirtti.

AMAN DİKKAT ANKARA

Prof. Dr. Cankurtaran açıklamalarında Ankara’nın sağlık kapasitesini aşabileceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Artık hasta yatıracak yoğun bakım zorlaşıyor. Kapalı her hastane açılmalı. Özel yoğun bakımlar pandemi için açılmalı. Halkın inisiyatifine bırakmak yanlış. Aman dikkat Ankara. Virüs aramızda. 60 yaş üstü kişiler ve onların yakınları daha da dikkat etmeli. Şehrimiz şu an en çok Corona hastası olan yer. Atlatacağız bu zor günleri. Maksimum dikkat, özen lütfen. Her yaş dikkat etmeli.”

ANKARA İSTANBUL’U İKİ KAT GEÇTİ

Sağlık Bakanlığı corona virüsü Bilim Kurulu toplantısının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da önemli açıklamalarda bulunmuş ve Ankara’nın birinci sırada olduğunu belirtmişti. Bakan Koca’nın durum hakkındaki açıklamaları “‘Şu an Türkiye’de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul’u iki kat oranında geçmiş durumda” şeklinde oldu.

İlgili Makaleler