Gündem

İstanbul Valiliği Duyurdu ! Dışarı Çıkmayın

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya corona virüsü salgını hakkında önemli açıklamalarda bulunarak 'Allah rızası için dışarı çıkmayın. Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz.' dedi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya son günlerde artan corona virüsü vakalarından dolayı önemli açıklamalarda bulundu. Vali Yerlikaya açıklamalarında Mart ayından itibaren tüm dünyanın Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğini belirterek mücadelede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin el birliği ve sabırla örnek gösterilebilecek ülkeler sırasında ilk sıralarda yer alacağını vurguladı.

“MADDİ DURUMU İYİ DEĞİLSE YARDIM EDİYORUZ”

Vali Yerlikaya açıklamalarının devamında corona virüsü salgınından dolayı alınan tedbirler kapsamında ülke genelinde düğün, nişan gibi faaliyetlerin yasaklandığını belirterek sonbaharda daha dikkatli olunması gerektiğini ve temizlik, maske, mesafe kuralına uyulmasını istedi ve şu ifadeleri kullandı:

“Maskeyi kuralına uygun takar, mesafeye dikkat edersek virüsün solunumla bulaşma riski yüzde 90 azalıyor. Filyasyon çalışma grupları var. 39 ilçede kaymakamlıklarımız bu kardeşlerimize sahip çıkmak ve onların dışarıya çıkmamaları için çalışıyor. Dışarıya çıkmadıklarında sosyal destek gruplarımızın destansı çalışmalarıyla yanlarında oluyoruz. Gazete, su, ekmek istiyorlarsa götürüyoruz. Maddi durumu iyi değilse de yardım ediyoruz.

“ALLAH RIZASI İÇİN DIŞARI ÇIKMAYIN”

Sizden bir şey istiyorum bu şehrin valisi olarak; Allah rızası için dışarı çıkmayın. Ne söyleyebilirim başka? İdari işlem yapmaktan haya ediyoruz. Pozitif olduğunu bilen kardeşimiz kendi sağlığını düşünmüyorsa bundan büyük bir kul hakkı nasıl olabilir? Şehirle nasıl helalleşeceksin? Biz hem idari işlem yapıyoruz hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz.”

İlgili Makaleler