Gündem

Vaka Sayılarının Artmasından Sonra Kritik Gelişme ! Durduruldu

Bilindiği gibi corona virüsü salgınıkapsamındavaka sayıları son günlerde arttı. Bu doğrultuda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir açıklama yaptı ve Toplum Bilimleri Kurulunun kararı kapsamında vaka tablosu paylaşımının durdurulduğunu belirtti.

Türkiye’de günlük olarak Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesaplarından corona virüs vaka tablosu paylaşılıyordu. Bakan Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında ise Toplum Bilimleri Kurulunun kararı ile günlük vaka tablosunun sosyal medyadan paylaşımının durdurulduğunu belirtti.

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Koca açıklamalarında şu ifadelere yer vermişti:

“Toplum Bilimleri Kurulumuzun önerisi ile Salgın Yönetiminin doğru iletişimi açısından bundan sonra günlük ve haftalık daha detaylı bilgileri http://covid19.saglik.gov.tr adresinden takip edebileceksiniz. Önemli gelişmeleri buradan sizlerle paylaşmaya devam edeceğim”

Bakan Koca açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı da dahil olmak üzere Türkiye corona virüs vaka tablosu Çarşamba gününden itibaren http://covid19.saglik.gov.tr adresinden paylaşılmaya başlandı.

3 Eylül 2020 tarihine ilişkin corona virüsü tablosu ise şöyle oldu:

İlgili Makaleler