Ekonomi

Ailelere Yeni Yardım Ödemesi Yapılıyor ! Başvuru Ekranı Açıldı

Ailelere yapılacak olan yardımlar hakkında bir açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada çocuklu ailelere maddi yardım yapılacağı belirtildi. Ayrıca gıda yardımının da yapılabileceği ifade edildi. Bu yardımdan yararlanabilmek için başvuru ekranı açıldı.

e-Devlet üzerinden çok önemli bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada çocuklu olan ve yardıma muhtaç olan ailelere yardım yapılacağı belirtilerek yardımların, çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan ailelere yapılacağı vurgulandı.

Pandemi sürecinde başlatılan 3. faz sosyal destek ödemesi başvurusu devam ediyor. Devletten 1000 TL yardım almak isteyen vatandaşlar e Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapabilir ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için 1000 TL alabilir.

Bunun yanı sıra e-Devlet üzerinden SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK HİZMETİ ekranından açıklama yapıldı ve maddi ile gıda yardımlarının çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayamayan vatandaşlara verileceği vurguladı.

YAPILAN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu hizmeti kullanarak, ekonomik yoksulluk içinde olup da çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken aileler, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici veya belirlenecek süreler için verilen ekonomik destek talepleri için ön başvuruda bulunabilirler. Bu hizmetten yararlandırılan çocukların durumları en geç üçer aylık süreler ile izlenmektedir. İzlemelerde hizmetin devamı veya sonlandırılması değerlendirilmektedir.”

Pandemi süreci nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara yapılan ödemeler için başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınıyor. Adaylar aşağıdaki link üzerinden başvurularını gerçekleştirebileceklerdir.

Başvuru İçin TIKLAYIN.

İlgili Makaleler