Gündem

Genel Af, Yeni Askerlik Sistemi, 3600 Ek Gösterge Yasa Görüşmeleri Yine Askıda Kaldı

31 Mart yerel seçimlerinden önce gündemin en çok konuşulan konulardan bazılar bazı kanun tasarıları olmuştu. 

Kamu gündeminde, askerlik sisteminde ve diğer konularda yapılması beklenen düzenlemelerin yer aldığı bu tasarılar milyonlarca vatandaş tarafından bekleniyor. 

Seçimlerin ardından hemen görüşülmesi beklenen konular ise hala beklemede. TBMM Genel Kurulu’nda seçimlerin etkisinin devam etmesiyle Başkanlık Divanının toplanmaması sürecin uzamasına neden oluyor. 

MECLİS NE ZAMAN TOPLANACAK?

Seçimler öncesinde en çok gündemde olan konuların başında askerlik sistemi yer alıyordu. Eski sistemde köklü düzenlemeler yapılması eğitim seviyelerine göre oluşan askerlik süresinin tek tip olması ve bedelli askerliğin kalıcı hale gelmesi için çalışmalar son noktaya geldi. Meclis açıldığında görüşülmesi beklenen konular başında askerlik düzenlemesi geliyor. 

3600 ek gösterge düzenlemesi; söz konusu düzenleme Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Bu konuda uzun süredir devam eden çalışmaların da devam ettiği ve Meclis’in açılması ile birlikte belirli meslek grupları için düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. 

Genel Af Yasası vatandaşlar tarafından beklenen bir diğer konu ise af yasası. Af yasası diğer konular gibi Meclis gündemine hemen gelmesi beklenmiyor. Bu konuya dair çalışmaların devam ettiği ancak bir süre daha üzerinde durulacağı öngörülüyor.

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir