Ekonomi

Bakanlık Destek Ödemeleri İçin Müjdeli Haberi Duyurdu

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli destek ödemeleri hakkında müjdeli haberi verdi. Bakan Pakdemirli açıklamalarında bugün itibari ile tarımsal destek ödemeleri kapsamında 17 milyarlık ödemenin çiftçilerin hesaplarına yatırıldığını vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, video konferans yöntemiyle 11. Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın ödül törenine katıldı. İnsanların bazen marketten aldıkları ürünlerin markete geliş öyküsündeki emeği, sabrı, heyecanı unutabildiklerini dile getiren Bakan Pakdemirli, “Tarım, Orman ve İnsan, bu hikayeyi çok iyi anlatan bir yarışmadır.” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, 11 yılda toplam 31 bin 418 fotoğrafın yarışmaya katıldığını ifade ederek, tarımın kültürü, geleneği, sanatı, edebiyatı da şekillendirdiğini bildirdi.

“TARIMSAL HASILADA İLK 10 ARASINDA YER ALIYORUZ”

Türkiye’nin 55,1 milyon küçükbaş hayvanla Avrupa’da birinci, 18,7 milyon büyükbaş hayvanla ikinci, süt üretiminde de üçüncü sırada yer aldığını kaydeden  Pakdemirli, “Tarımsal alan bakımından dünyada 17’inci sırada olmamıza rağmen, tarımsal hasılada Avrupa’da birinci, dünyada ilk 10 arasında yer alıyoruz.” diye konuştu.

ÜRETİCİLERE SAĞLANAN DESTEKLER

Üretimi desteklemek için atılan adımlara da değinen Pakdemirli, son 18 yılda tarım ve ormana sağladıkları desteklerle güçlü bir üretim altyapısı oluşturduklarını anlattı.Bakan Pakdemirli, bu sürede çiftçiye toplam 310 milyar lira tarımsal destek ödemesi yaptıklarının altını çizdi.

Bakan Pakdemirli,”Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle son iki yılda tarımsal desteği yüzde 52 artışla, 22 milyar liraya çıkardık. Bütçemizin yüzde 55’ini çiftçimize, yani tarımsal desteklere ayırdık.

Bugün itibarıyla tarımsal desteklerin 17 milyar lirası çiftçilerimizin hesaplarına yattı.” diyerek çiftçilere müjde verdi.Desteklerin ve çalışmaların üretime, hasılaya nasıl dönüştüğünü izlediklerini dile getiren Pakdemirli, son iki yılda tarımsal hasılanın yüzde 45 gibi önemli bir artışla 275 milyar liraya ulaştığını söyledi.

İlgili Makaleler