GündemSağlık

Cumhurbaşkanından yerli korona aşısı açıklaması! Gelecek hafta 1000 doz koronavirüs aşısı üretilmiş olacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında yerli korona aşısı ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Erdoğan, gelecek hafta 1000 doz koronavirüs aşısının üretileceği müjdesini verdi… İşte o yerli korona aşısı hakkında ki açıklamaları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü yaptığı kabine toplantısı sonrasında basın açıklamalarında bulundu. Yerli korona aşısı hakkında bazı bilgilendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan birde müjde verdi.
Erdoğan yerli koronavirüs aşı çalışmalarıyla ilgili şu açıklamaları yaptı;

YERLİ KORONA AŞISI ÇALIŞMALARI

‘’Yerli aşıda oldukça ileri düzeye gelindi. Yapılan yatırım, verilen destek ve hazırlanan yol haritaların birer birer icraata dönüşmesinin haklı kıvancı içerisindeyiz.

5 tanesi insan çalışmaları safhasına yaklaştı. Araştırma kuruluşlarımızın planlamalarının, verdikleri desteklerin önemi, altyapı ve insan kaynağı gücümüzle yine bu süreçte ortaya çıkmıştır. Üretim konusunda altyapısı uygun firmamızın ayda 20 milyon doz kapasitesini buluyor. Bu rakam ayda 50 milyon dozun üzerine çıkabilecektir. Önümüzdeki hafta 1000 dozu aşı insan çalışmaları için üretilmiş olacaktır’’ dedi.

İlgili Makaleler