Personel Alımı

4-B Sözleşmeli 5.000 memur alımı başvuruları başladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı 4-B sözleşmeli olarak kendi kadrosuna 5.000 bin memur alımı yapacak. Diyanet personel alımı başvuruları başladı ve müracaat işlemleri 20 Ekim 2020 tarihinde sona erecek. Diyanet Başkanlığı tarafından yayınlanan memur alım ilanına göre, 1.400 Kur’an Kursu Öğreticisi, 3.500 imam-hatip ve 100 adet Müezzin- Kayyım ataması yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı’na memur alımına ilişkin yayınlanan ilan detaylarında şu bilgilere yer verildi;

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI MEMUR ALIM İLANI

Diyanet İşleri Başkanlığımız Taşra Teşkilatına, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, İmam-hatip ve Müezzin kayyım olarak toplam 5.000 (Beş Bin) memur alımı yapılacaktır.

BAŞVURU TARİHİ

Diyanet memur alımı için müracaat işlemleri 06/10/2020–20/10/2020 (saat 23:59) tarihleri arasında yapılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ

Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından “sinav.diyanet.gov.tr” internet adresi üzerinden yapılacaktır.

Adayların mezuniyet durumları elektronik ortamda tespit edilecektir. Üniversite ve orta öğretim bilgileri ilgili kurumların elektronik ortamlarında bulunmayan adayların mezuniyet bilgilerini bu kurumlar aracılığıyla kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Müracaatların sona ermesinden sonra adayın başvuru bilgilerinde hangi nedenle olursa olsun kesinlikle değişiklik yapılmayacaktır.

Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

Bu duyuruda belirlenen esaslara uygun olmayan başvurular kabul edilmeyecektir.

Sabıka veya arşiv kaydı bulunanların mahkeme kararlarını müracaat bitiş tarihinden önce Başkanlığımızca değerlendirilmek üzere 0312 285 85 72 no’lu faksa ivedilikle göndermeleri gerekmektedir.

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Sınav sonucu yerleştirmesi yapılanlar, üç yıl süreyle başka bir yere atanamayacaktır. Aile birliği mazeretine bağlı yer değiştirmelerde istihdam edilenlerin eşleri bu personele tabidir.

Sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, talepleri halinde bulundukları yerde aynı unvandaki kadrolara atanacaktır. Bu şekilde atananlar, aynı yerde en az bir yıl daha görev yapmak zorundadır.

İlahiyat Fakültesi grubunda Kur’an kursu öğreticisi unvanında yerleşmeye hak kazananlar, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında istihdam edilecektir.

Tercih ve yerleştirme işlemlerine ilişkin diğer hususlar daha sonra ilan edilecektir.

İlan hakkında diğer tüm detaylara ulaşmak için BURAYA TIKLAYINIZ

İlgili Makaleler