Eğitim

YÖK üniversitelerdeki corona virüsü vaka sayılarını açıkladı!

Türkiye’de corona virüsü salgını nedeniyle milyonlarca öğrenci uzaktan eğitime geçti. Bu nedenle üniversiteler için de açılıp açılmaları tartışmaları devam ediyor. YÖK’den gelen son haber ile birlikte üniversitelerdeki corona virüsü vaka durumu gözler önüne serilmiş oldu.

Türkiye’de ilkokul ve lise öğrencileri kademeli olarak yüz yüze eğitime başlıyorlar. Bu nedenle üniversiteler içinde açılıp açılmaları hakkında tartışmalar devam ediyor. Özellikle üniversite öğrencileri sayesinde geçimini sağlayan illerin durumu nedeniyle pek çok kişi tarafından üniversitelerin açılması gerektiği savunuluyor.

Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda, ilkokul ve ortaokulların açılmasının sıkıntısız olduğu, öğrencilerinin çoğunun kendi mahallelerinde eğitim gördüğü için karar alma sürecinin daha kolay olduğu ifade ediliyor. Üniversitelerin açılması durumunda ise farklı şehirlerde oturan öğrencilerin kendi üniversitelerine gidişi esnasında aynı günler içerisinde yoğun bir hareketlilik, trafik yaşanacağını belirttiler. Mesela üniversitelerin açılması halinde “sadece Ankara’daki üniversiteler için yaklaşık 500 bin öğrenci” şehre geliş için aynı günlerde birlikte hareketlilik olacak.

Üniversitelerde son durum

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ülkemizdeki global Covid-19 salgını sürecinde yükseköğretim kurumlarındaki salgına yönelik bütün verileri üniversitelerden toplayarak ilgili kurumlarla paylaştı. Peki, üniversitelerde kaç corona virüsü vakası var? İşte YÖK verilerine göre üniversitelerde son durum…

TESTİ POZİTİF ÇIKAN VE TEDAVİ GÖRENLER (EV-HASTANE)

Öğretim üyesi sayısı:1.474
Öğretim eleman sayısı: 3.988
İdari personel sayısı: 9.849

KARANTİNADA OLAN (TEMAS-YAKININDAN TEMAS)

Öğretim üyesi sayısı: 1.394
Öğretim eleman sayısı: 3.873
İdari personel sayısı: 13.015
Koronavirüs tedavisi gören ve karantinadaki toplam akademisyen ve idari personel sayısı 30,725.

İlgili Makaleler