Ekonomi

SGK Prim borcu olanlar dikkat! Banka nakit desteği sağlayacak

Türkiye’de yıllarca çalışan vatandaşlar emekli olma hayali kuruyorlar. Ancak pek çok vatandaş SGK prim borcu nedeniyle emekli olamıyor. Bu nedenle emekli olamayan vatandaşlara müjde Şekerbank’tan geldi. Şekerbank, SGK prim borcu bulunan ve emekli olmak isteyen esnafa nakit desteği sağlayacak. İşte Şekerbank’ın esnaflar için başlattığı kampanyanın detayları…

Corona virüsü salgını sonrası özel bankalar vatandaşlar için çeşitli kredi destekleri sağladılar. Son olarak Şekerbank’tan emekli olmak isteyen esnaflar için müjde verildi. Banka tarafından başlatılan kampanya ile emekli olmak isteyen ancak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim borcu bulunan esnaflara nakit desteği sağlanacak.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şekerbank KOBİ, Perakende ve Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Tuğbay Kumoğlu,”Bu kez de prim borçlarını ödeyerek emekli olmaya hak kazanacak esnaf müşterilerimiz için yeni bir kampanya hazırladık ve emekliliğine kavuşmak isteyen esnafımızın yüzünü güldürmeyi hedefledik. Dileyen esnafımız, esnafa özel ‘Emeklilik Kampanyası’ ile sunduğumuz kolaylıklardan Şekerbank güvencesiyle faydalanabilecek” ifadelerini kullandı.

3 ay taksit erteleme imkanı

Şekerbank’ın esnaflara sunduğu kredi imkanı ile 250 bin TL’ye varan tutarlar nakit olarak ödenebilecek. Ayrıca kampanya ile 60 aya varan vadeler ve 3 ay taksit erteleme imkânı veriliyor. Kampanyadan yararlanarak emekli olmak isteyen esnaflar Şekerbank şubelerine başvuruda bulunabilirler.

Emeklilere sağlanan diğer ayrıcalıklar

Şekerbank emekli maaşlarını kendi şubelerinden çekeceğine 3 sene tahattüt veren tüm emeklilere de çeşitli ayrıcalıklar tanıyor. Buna göre, emekliler tüm Şekerbank şubeleri ve ATM’lerinden ve diğer tüm bankaların ATM’lerinden masrafsız olarak maaşını çekebiliyor. Ayrıca emekli maaş müşterileri internet, mobil şube ve çağrı merkezi aracılığıyla yapacakları havale ve EFT işlemlerini de ücretsiz olarak yapabiliyorlar.

İlgili Makaleler