Ekonomi

AKBANK kadınlara düşük faizli kredi veriyor!

Özel bankalar corona virüsü salgını sonrası vatandaşlara çeşitli kredi destekleri sağladılar. Ancak Akbank salgın desteklerinin yanında kadın girişimcilere de destek olacağını duyurdu. Bankadan yapılan açıklamada, kadın girişimcileri desteklemek için düşük faizli kredi verildiği bildirildi. Peki, Akbank kredisinin ayrıcalıkları nelerdir? İşte kredi hakkındaki detaylar…

Akbank hem finansman desteği hem de danışmanlık hizmeti ile girişimci kadınların yanında olmaya devam edeceğini duyurdu. Bankadan bu konuda yapılan açıklamada, kadın girişimcileri ihracata teşvik etmek için uygun faizli kredi verileceği ifade edildi. Buna göre başlatılan kampanya ile, kadınlara 1 yıla kadar vadeli ihracat taahhütlü döviz kredilerinde 50 baz puan faiz indirimi ile sunuyor. Ayrıca kadın girişimcilere özel faiz oranı ile kullandırılacak bu krediler için üst limitin 500 bin dolar/euro olacağı belirtildi.

Kadın girişimcilerin artması amaçlanıyor

Kadın girişimcilere sağlanacak kredi desteği hakkında açıklamada bulunan Akbank Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tugal, “Akbank olarak, ülke ekonomisinin büyümesinde ihracatın önemli rol oynadığına inanıyoruz. Pandemi sürecinin dünya ticaretinde oluşturduğu daralmalara rağmen Türkiye’nin ilk 9 ayda 118 milyar doları aşan ihracat gerçekleştirmesi ihracatçıya verilen desteğin karşılık bulduğunu bir kez daha gösterdi. Bu süreçte ticari olumsuzlukların etkisini azaltmak amacıyla avantajlı finansman olanaklarından, dijital ürün ve hizmetlere kadar çok geniş bir yelpazede ihracatçımızın yanında olduk.” Dedi.

Akbank bu kampanyası ile Türkiye’de başarılı kadın girişimcilerin artmasını amaçlıyor.

İlgili Makaleler