Kamu Haberleri

Taşeron İşçilere Maaş Zammı, Bayram ve Tediye İkramiyesi Ödemeleri

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kadrolu taşeron işçilere bayram öncesinde iki farklı ikramiye verilecek. Bu ikramiyeler işçilere biraz nefes aldıracak olsa da taşeron işçiler maaş zammı konusunda beklenti içerisindeler. 

Peki taşeron işçilerin maaş zammına dair herhangi bir gelişme yaşanacak mı? Haberimizde değerlendiriyoruz. 

TAŞERON İŞÇİLERE MAAŞ ZAMMI

Kadrolu taşeron işçilerin uzun zamandır merak ettiği konulardan olan maaş zammı konusunda kurum kurum adım atılıyor. Kurumların zam konusunda yükümlülüklerinin bulunmaması konunun sürüncemede kalmasına neden oluyor. Bu çerçevede Kocaeli Körfez Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ankara ANFA, gibi kurumlar almış oldukları kararlarla; enflasyon oranında zam, 635 TL zam yada kadrolu işçilerle eşit maaş gibi adımlar attılar. 

Bu kapsamda adım atan ve maaş zammı alan işçilerin sayısı, toplam taşeron işçi sayısı karşısında oldukça az bir rakamda kaldı. Bu çerçevede diğer işçilerde adım atılmasını bekliyorlar. 

İşçi sendikaları da taşeron işçi maaşları konusunda kamu kurumlarına taleplerde bulunarak işçilerin maaşlarınad iyileştirme talep ediyorlar. 

BAYRAM ÖNCESİ İKİ İKRAMİYE

Taşeron işçilere Ramazan Bayramı öncesi iki ikramiye sağlanacak. Bu ikramiyeler Ramazan Bayram İkramiyesi ve Tediye İkramiyesinin ikinci taksiti. Bayram ikramiyesi ile taşeron işçilere Mayıs sonu 75 TL ödeme yapılacak. Bunun yanında taşeron işçilere tediye ikramiyelerinin ikinci taksiti de Mayıs sonunda ödenecek. En düşük tediye ikramiyesi Asgari ücret alan vatandaşa 824 TL olarak ödenecek. 

Kamuilanlari.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir